sobota, 27. 07. 2024
Ovečkin se znovu zapsal do historie NHL. Dotahuje Gretzkyho a drží Caps ve hře o play-off

Ovečkin se znovu zapsal do historie NHL. Dotahuje Gretzkyho a drží Caps ve hře o play-off

Alexander Ovečkin dvěma góly přispěl k výhře 5:2 na ledě Calgary Flames a zapsal se do historie NHL. Jako třetí hokejista nastřílel minimálně dvacet branek v devatenácti po sobě jdoucích sezonách. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 19. 03. 2024
  • , zdroj fotky: Washington Capitals

Ze tří přesilových her proměnil Washington Capitals na ledě Calgary Flames dvě a o obě branky se postaral Alexander Ovečkin. Ruský útočník se v sezoně dostal na 21 přesných zásahů a i díky jeho výkonu se Caps konečně dostali na vytoužené osmé místo ve Východní konferenci.

Alexander Ovečkin se navíc zapsal do historie NHL, když vstřelil alespoň dvacet branek v devatenácti po sobě jdoucích sezonách. To před ním dokázali jen dvě legendy NHL.

Od sezony 1949/50 do ročníku 1970/71 se hned dvaadvacetkrát zapsal minimálně dvacetkrát do střeleckých statistik legendární Gordie Howe, v letech 1988 až 2008 to dokázal také Brendan Shanahan.

Ovečkin je každopádně prvním hokejistou v historii, který něco podobného dokázal od své nováčkovské sezony v NHL. Zároveň se přibližuje historickému rekordu Waynea Gretzkyho. Aktuálně mu schází 51 branek. 

další zajímavé články