středa, 23. 10. 2024
Vítkovice v defenzivě trpí. Rozhodly přesilové hry, mrzí Lednického po třetí porážce v řadě

Vítkovice v defenzivě trpí. Rozhodly přesilové hry, mrzí Lednického po třetí porážce v řadě

Třiadvacetiletý útočník Vojtěch Lednický skóroval poprvé v letošní sezoně, další vysoké prohře, tentokrát na ledě pražské Sparty, ale zabránit nedokázal. Vítkovice prohrály potřetí v řadě a z možnosti jít do čela soutěže sešlo poměrně rychle. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 23. 10. 2024
  • , zdroj fotky: HC Vítkovice Ridera

Když Vítkovice překvapily před deseti dny Litvínov, zdálo se, že mají našlápnuto klidně i na čelo Tipsport extraligy. Jenže nyní je situace zcela jiná, po třech porážkách se Ridera propadla na desáté místo a v defenzivě řeší obrovské potíže.

Ridera v Litvínově zvítězila 1:4 a po osmi zápasech měla na svém kontě patnáct bodů. Pokud by v té chvíli zvládla všechny dohrávky způsobené zdravotní indispozicí hráčů, šla by dokonce do čela Tipsport extraligy.

Jenže domácí kolaps s Kladnem nastartoval mizérii. O čtyři dny později inkasovaly Vítkovice devět branek od hradeckého Mountfieldu, včera schytaly další debakl, pro změnu s pražskou Spartou. Propadly se tak až na desáté místo, jen o čtyři body před předposlední České Budějovice a poslední Plzeň. S ní mimojiné sehrají další utkání, v pátek na svém ledě.

Vítkovice v posledních třech duelech inkasovaly až neuvěřitelných 20 ranek a mají, pokud vezmeme v úvahu počet odehraných duelů, nejhorší obranu z celé ligy. Autor jediné branky Vítkovic z úterního duelu Vojtěch Lednický hovořil ale především o tom, že ostravskému celky výrazně pokazila zápas zbytečná vyloučení.

"Za stavu 3:1 dostali dvě přesilovky. Ty dokázala Sparta využít, odskočila nám a my už jsme se zpátky do zápasu nedostali," zmínil třiadvacetiletý útočník pro klubový web.

"V první třetině jsme udělali pár chyb, které soupeř využil. A když nám odskočili na dva góly, bylo těžké je dohánět," doplnil útočník čtvrté formace Ridery. Jak jsme již zmínili, napravit neutěšenou situaci mohou Vítkovice v pátek, kdy doma hostí aktuálně poslední Plzeň.

další zajímavé články