středa, 23. 10. 2024
Spilkovou donutila bolest kyčle předčasně ukončit sezonu. Po patnácti letech tak nemusí nic plánovat...

Spilkovou donutila bolest kyčle předčasně ukončit sezonu. Po patnácti letech tak nemusí nic plánovat...

Klára Davidson Spilková už se pohybuje v profesionálním golfu třináctým rokem, s tím, že součástí nejvyššího světového okruhu Ladies PGA Tour je posledních pět let.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 22. 10. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Nejlepším Čechem na Real Czech Challenge Mrůzek, na vítěze ale ztratil dvanáct ran

Na letošní sezonu však bude chtít devětadvacetiletá rodačka z Prahy zřejmě zapomenout. A to i přesto, že se účastnila již svých třetích olympijských her.

Kariéru ji totiž opět přibrzdily narůstající trable s pravou kyčlí a kvůli tomu byla nucena ročník předčasně ukončit. "Byl úplně jiný než předešlé sezony," neměla problém přiznat v interview pro ČT Sport.

Spilková bojuje se svou kyčlí celý život

Poslední roky byly podle jejích slov hodně intenzivní a účastnila se hodně turnajů. I leto mělo náročné...

"S kyčlí bojuju celý život, někdy je to lepší a někdy horší. Vzhledem k intenzitě posledních let, stresu a cestování se to v létě zhoršilo a už jsem to nezvládala ani fyzicky, ani psychicky. Rozhodla jsem se dát pauzu," informovala golfistka.

Asi nemusíme nijak zdůrazňovat, že hrát s takovým problémem není jednoduché. Zaměstnává to nejen její tělo, ale i hlavu. Současná nucená přestávka by jí tak mohla prospět.

"Užívám si, že po patnácti letech nemusím nic plánovat. Rehabilituju a dělám regenerace," zakončila vítězka European Young Masters, která je dvojnásobnou golfistkou roku z let 2009 a 2010.

Kousková v Číně opět zabodovala. Po dělené desáté pozici už je v TOP 20 celkového pořadí

další zajímavé články