pondělí, 07. 10. 2024
Kousková v Číně opět zabodovala. Po dělené desáté pozici už je v TOP 20 celkového pořadí

Kousková v Číně opět zabodovala. Po dělené desáté pozici už je v TOP 20 celkového pořadí

Sára Kousková má za sebou v rámci Ladies European Tour další povedený turnaj. Po třetím místě z La Sella Open v Číně uhrála dělenou desátou pozici a v celkovém pořadí se posunula už na šestnáctou příčku. Z titulu se raduje Céline Boutier z Francie. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 06. 10. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Sára Kousková ve finálovém začala bogey na jedničce, z něj se ale ihned dokázala oklepat a po dvou birdie setrvávala v nejlepší dvacítce. První devítku sice zakončila chybkou, následně se ale rozjela ke skvělému výkonu.

Od dvanácté jamky zahrála pět birdie, zapsala jediné bogey a výsledek -10 nakonec stačil na dělené desáté místo. Kousková si tak na své konto připsala téměř deset tisíc eur a v celkovém pořadí Order of Merit se posunula už na šestnácté místo.

Šestý titul z Ladies European Tour získala favorizovaná Francouzka Céline Boutier, jež od bogey z pětky v prvním kole už nechybovala. Dnes nasázela sedm birdie a druhou Xi Yu Lin porazila o dva údery.

Daleko od překvapení nebyla krajanka Boutier Pauline Roussin Bouchard, jenže letos jí štěstí nepřeje. Po druhých místech z Irska a Španělska dělí tentokrát třetí pozici.

další zajímavé články