pondělí, 07. 10. 2024
Nejlepším Čechem na Real Czech Challenge Mrůzek, na vítěze ale ztratil dvanáct ran

Nejlepším Čechem na Real Czech Challenge Mrůzek, na vítěze ale ztratil dvanáct ran

Na hřišti Royal Beroun Golf Club se uskutečnil tradiční turnaj Challenge Tour D+D Real Czech Challenge. Cutem do finálových kol prošlo hned pět českých hráčů. Tím nejlepším je nakonec Filip Mrůzek, který dělí šestnácté místo. Na vítěze ale i přesto ztratil neuvěřitelných dvanáct ran. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 05. 10. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

V Berouně se uskutečnil tradiční turnaj v rámci Challenge Tour. Z vítězství se tentokrát raduje Benjamin Follett-Smith ze Zimbabwe, který k druhému úspěchu na Challenge Tour potřeboval neuvěřitelných osmadvacet ran pod par hřiště Royal Beroun Golf Club.

Follett-Smith zahrál ve finále sedm birdie a udělal jedinou chybu. Ta znamenala, že 646. hráč světa zahrál své nejhorší kolo v turnaji. Ovšem jen v uvozovkách, protože i to mu zajistilo poměrně pohodlný náskok na prvním místě.

Druhý Francouz Maxence Giboudot a také Fin Oliver Lindell ztratili pět ran. Druhý jmenovaný se nicméně výrazně přiblížil ke kartě pro příští sezonu DP World Tour. Šestadvacetiletý Fin popáté v řadě skončil v TOP 10, za posledních deset turnajů skončil devětkrát mezi elitní sedmnáctkou a v Road to Mallorca se posunul na deváté místo.

Dařilo se i domácím hráčům. Cutem prošlo hned pět z nich, nejlépe nakonec skončil Filip Mrůzek, jenž s -16 dělí příznačně šestnácté místo. Jiří Zuska upsal za čtyři dny patnáct ran a skončil na dělené třiadvacáté pozici.

Teprve šestnáctiletý Matouš Zach zahrál pod parem hřiště i dnes a -12 mu stačí na vynikající čtyřicátou pozici. Na stejném místě se umístil i jeho zkušenější bratr Šimon, Aleš Kořínek bere za -7 68. příčku. Radost si dnes udělal alespoň eaglem na čtyřparové šestnáctce. 

další zajímavé články