sobota, 19. 10. 2024
Jiří Kulich slaví první gól v NHL, Sabres však opět zklamali

Jiří Kulich slaví první gól v NHL, Sabres však opět zklamali

Český útočník Jiří Kulich dosáhl svého prvního velkého milníku v NHL, když vstřelil svůj premiérový gól během utkání proti Columbus Blue Jackets.


  • autor: Ivo Beroun
  • , vydáno: 18. 10. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Přes úspěch na osobní úrovni však radost zůstala hořkosladká, protože Buffalo Sabres znovu prohráli, tentokrát poměrem 4:6, a pokračují v rozpačitém vstupu do sezony. „Splnil se mi sen. Ale je to těžká porážka,“ řekl skromně dvacetiletý Kulich po zápase, ve kterém zaznamenal nejen svůj první gól, ale také první bod v NHL. Kulich si své životní chvíle vážil, ale jeho radost byla tlumena dalším neúspěchem Buffala, které po šesti odehraných utkáních utrpělo pátou porážku.

Liga mistrů už není zbytečná. Musíme se učit od nejlepších, říká expert Antoš

Jiří Kulich skóroval povedenou tečí v čase 37:29, když šikovně nasměroval střelu svého spoluhráče Dylana Cozense. Tento gól znamenal snížení na 2:3, což dalo Buffalu naději na zvrat.  Kulichova cesta do základní sestavy Sabres nebyla snadná. Klub má mnoho mladých talentů a konkurence je velká. Již v minulých zápasech se však český útočník objevil ve druhé formaci vedle centra Cozense a devatenáctiletého Zacha Bensona. V některých případech zaskočil i v elitní formaci, když nahrazoval německého útočníka JJ Peterku, který utrpěl otřes mozku během pražských utkání proti New Jersey Devils.

Buffalo v krizi. Prohra i přes bojovný výkon

Navzdory Kulichově premiéře Sabres znovu podlehli. Trenér Lindy Ruff po zápase přiznal, že obrana Buffala měla opět problémy, když podruhé za sebou inkasovali šest gólů. „Byla to těžká noc pro naše obránce,“ řekl Ruff po dalším zklamání, kdy jeho tým nebyl schopen udržet krok s protivníkem.

Druhá třetina zápasu proti Blue Jackets byla pro Sabres nejlepší částí utkání. Po špatné první třetině, ve které prohrávali 0:2, se vrátili zpět do hry a zkorigovali stav na 3:4. Nicméně inkasovaný gól pouhých patnáct sekund po začátku třetí třetiny jim zlomil vaz. „Tohle byl pro nás rozhodující moment,“ uznal Ruff. Blue Jackets, vedení koučem Deanem Evansonem, zůstávají po čtyřech zápasech na vyrovnané bilanci dvou výher a dvou porážek. Buffalo však zatím zaznamenalo pouhé jedno vítězství z šesti utkání, a to paradoxně proti obhájcům Stanley Cupu, Florida Panthers.

další zajímavé články