pátek, 18. 10. 2024
Liga mistrů už není zbytečná. Musíme se učit od nejlepších, říká expert Antoš

Liga mistrů už není zbytečná. Musíme se učit od nejlepších, říká expert Antoš

Ještě před několika lety se mnoho hokejových týmů stavělo proti Lize mistrů. Považovali ji za soutěž navíc, která nevrací vložené prostředky a nedává dostatečnou přidanou hodnotu. Tento pohled se však postupně mění, jak potvrzuje bývalý hokejista a nynější expert Milan Antoš.


  • autor: David Hebi
  • , vydáno: 18. 10. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia

"Musím říct, že já za poslední roky přicházím Lize mistrů daleko víc na chuť. A podle mě i diváci," napsal Antoš ve svém blogu na portálu sport.cz.

Liga mistrů už není pouze dodatečným zápasem v kalendáři, ale stává se platformou, kde se potkávají špičkové týmy z různých koutů Evropy. Je to zároveň příležitost pro fanoušky vidět své týmy ve specifických mezinárodních zápasech. Příklad si Antoš bere z nedávného zápasu Sparty v Salcburku, kde sparťanští fanoušci předvedli neuvěřitelnou podporu:

"Když jsem viděl fanouškovský kotel Sparty při zápase v Salcburku, nadchlo mě to. Ti lidé si museli udělat volno, koupit lístky a cestovat skoro 400 kilometrů. Klobouk dolů před nimi, tleskám jim. Byli úžasní."

Mezi českými kluby, které letos bojovaly v Lize mistrů, se však objevují jak úspěchy, tak zklamání. Zatímco Sparta a Třinec postoupily, Pardubice se naopak zcela neprosadily. Antoš přirovnává jejich selhání k nevydařenému začátku sezóny: "Daleko hůř se prezentovaly Pardubice; a je to jen obrázek toho, jak vstoupily do celé sezony. Působí na mě jako hodně rozhárané mužstvo."

Liga mistrů jako zdroj inspirace

Liga mistrů navíc neslouží jen k soutěžení, ale také jako zdroj inspirace a srovnání s evropskými špičkovými kluby. Týmy z Česka mohou využít tuto soutěž k dalšímu rozvoji.

"Nemůžeme říct, že my v Česku jsme v něčem výjimeční. Jsme prostě jedna z evropských top lig, kde se to dělá hodně slušně a kde máme kvalitní hráče, které dokážeme zaplatit," domnívá se.

Antoš zdůrazňuje důležitost cestování a sledování evropských soupeřů, protože to přináší hodnotné zkušenosti jak hráčům, tak i vedení klubů. Liga mistrů jim umožňuje učit se od nejlepších.

"Může se přiučit, jak pracují jinde, co tam dělají dobře a v čem jsme naopak lepší u nás," napsal ještě.

Jedním ze dvou hlavních cílů Nečase je překonat osobní bodové maximum. Za větší tlak je jedině rád...

další zajímavé články