čtvrtek, 17. 10. 2024
Jedním ze dvou hlavních cílů Nečase je překonat osobní bodové maximum. Za větší tlak je jedině rád...

Jedním ze dvou hlavních cílů Nečase je překonat osobní bodové maximum. Za větší tlak je jedině rád...

Již od léta je jasné, že hokejový útočník Martin Nečas (25) bude i nadále součástí Caroliny Hurricanes. S klubem se totiž dohodl na nové dvouleté smlouvě v celkové hodnotě 13 milionů dolarů.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 17. 10. 2024
  • , zdroj fotky: Carolina Hurricanes

Gustavsson píše historii. Stal se dalším brankářem NHL, který skóroval

Předchozí dva ročníky NHL finišoval s jednasedmdesáti (28 gólů a 43 asistencí), respektive třiapadesáti kanadskými body (24 branek a 29 přihrávek).

V nově započatém soutěžním období by si své osobní maximum rád vylepšil. I z toho důvodu, že se nalézá v ideálním hokejovém věku...

Jak by měla vypadat úspěšná sezona po individuální stránce? "Abych si překonal své osobní maximum, což bylo 71 bodů. Dostat se přes to, tak bych ji určitě považoval za dobrou," prohlásil Českou tiskovou agenturou citovaný mistr světa z Prahy.

Rodák z Nového Města na Moravě však nezapomíná ani na svého zaměstnavatele, který v zatím v sezoně jednou vyhrál (4:2 nad New Jersey) a jednou prohrál (1:4 s Tampou Bay).

Cítím se v pohodě, chce to jen potvrdit na ledě, hlásí Nečas

"Ale vedle toho také udělat stoprocentně play-off a pak trošku poskočit, protože ty poslední roky jsme byli vždycky dobří v základní části, ale v play-off už tolik ne. Chce to trochu vybalancovat a zvládnout dobře i boje o Stanley Cup," nastínil týmový cíl.

Nečas má zatím na kontě jeden bod za asistenci. Cítí se však fajn a byť dosud Hurricanes nedávají moc gólů, šancí mají dost.

"Musíme si jen trochu víc pomoct přesilovkami. Osobně se ale cítím dobře. Kemp byl dobrý, cítím se v pohodě, chce to jen potvrdit na ledě," neztrácel optimismus Nečas, jenž je zatím s prostorem na ledě spokojený.

Trenér Rod Brind'Amour mu slíbil, že bude vytěžovaný víc, protože někteří klíčoví hráči z prvních dvou lajn odešli. "Budu mít větší prostor a zároveň na mě bude i větší tlak, ale jsem za to jedině rád," ubezpečil.

Další šanci zazářit (a premiérově skórovat) dostane 19. října na ledě Pittsburgu Penguins. Den poté se pak Carolina představí na stadionu St. Louis Blues a až do konce tohoto měsíce bude na venkovním tripu, který bude zahrnovat návštěvy Edmontonu, Calgary, Seattlu a Vancouveru.

další zajímavé články