čtvrtek, 03. 10. 2024
Nová sezona NHL je za dveřmi: Na co se můžeme těšit?

Nová sezona NHL je za dveřmi: Na co se můžeme těšit?

Hokejoví fanoušci po celém světě se mohou těšit na začátek nové sezóny NHL, která každoročně přináší ten nejlepší hokej na světě. Letos navíc NHL připravila několik novinek, které stojí za pozornost. První buly nové sezóny je za dveřmi a my se společně podíváme na největší favority, nováčky, české hvězdy i na zahajovací zápasy v Praze.


  • autor: SportWin
  • , vydáno: 03. 10. 2024
  • , zdroj fotky: National Hockey League

Favorité na Stanley Cup

Každá sezóna NHL přináší napětí a nečekané zvraty, ale my už teď můžeme spekulovat o týmech, které by měly patřit mezi favority na zisk Stanley Cupu. Obhájit se bude snažit pracovitý tým Floridy Panthers. Ta si loni ve finále poradila v 7 zápasech s Edmontonem v čele s McDavidem a Draisaitlem.

Nabitý kádr má samozřejmě také Colorado Avalanche, které táhnou McKinon a Makar. Každoročně vysoké ambice má ovšem také Toronto Maple Leafs s hvězdami Matthewsem a Nylanderem. Zajímavé bude také sledovat Boston Bruins s Pastrňákem a Zachou v útoku. Každopádně už se několikrát stalo, že Stanley Cup nakonec získal tým, od kterého to před sezonou nikdo nečekal. Férové kurzy na celkového vítěze nabízí sázková kancelář Kingsbet.

Nováček z Utahu nechce být jen do počtu

Jednou z největších novinek této sezóny je přesun Arizony do Utahu. Fanoušci jsou zvědaví, jak si Utah povede ve své premiérové sezóně. Stát Utah má narozdíl od Arizony zapálené hokejové fanoušky díky týmu v Utah Grizzlies v ECHL, takže vstup do nejprestižnější hokejové soutěže byl logickým krokem.

Přesun Arizony do Utahu je logickým vyústěním dlouholeté výsledkové i finanční krize Coyotes. Po rozšířeních v minulých letech, jako tomu bylo například u Vegas Golden Knights či Seattle Kraken. Fanoušci i představitelé ligy věří, že přestěhování do Utahu přinese týmu nový impuls. Mezi opory týmu by měli patřit Karel Vejmelka, Michail Sergačov a Alexander Kerfoot

Zahájení sezóny v Praze

Jedním z největších lákadel letošního ročníku bude opět start sezóny na evropské půdě. Pražská O2 arena přivítá zahajovací zápasy mezi New Jersey Devils a Buffalo Sabres. Utkání v rámci Global Series nabídne českým fanouškům jedinečnou možnost vidět ten nejlepší hokej naživo.

New Jersey Devils, kteří se letos snad dostanou do play-off, přivezou své největší hvězdy, včetně Jacka Hughese a Ondřeje Paláta. V týmu Buffala uvidíme nejen mladé hvězdy Rasmuse Dahlina a Johna-Jasona Peterku, ale možná i Jiřího Kulicha. Tyto zápasy jsou nejen skvělou propagací NHL v Evropě, ale také velkou událostí pro české fanoušky, kteří mají jedinečnou možnost vidět špičkový hokej ve své domovině.

Česká stopa v jednotlivých týmech

Pro české fanoušky bude letošní ročník NHL obzvlášť zajímavý. Na soupiskách týmů najdeme několik českých hráčů, kteří by měli hrát klíčové role. Mezi největší hvězdy celé ligy patří David Pastrňák, který patří k nejlepším střelcům soutěže a bude klíčovým hráčem Boston Bruins. Větší roli loni získal také Pavel Zacha. Hodně si slibují také od Tomáše Hertla ve Vegas. Martin Nečas nakonec v Carolině Hurricanes podepsal novou smlouvu a bude chtít ukázat, že si svých 13 milionů dolarů na 2 roky zaslouží.

Dalšími jmény, která stojí za zmínku, jsou Filip Chytil (New York Rangers) či Radko Gudas, který se stal kapitánem Anaheimu Ducks, kde se bude chtít stát gómanem číslo 1 Lukáš Dostál. Čechy v brankovišti snad často uvidíme také u Chicaga (Petr Mrázek), Calgary (Daniel Vladař). S napětím budeme sledovat také výkony nadějných obránců Jiříčka a Svozila v Columbusu.

Vylepšit týmové i osobní statistiky z loňska bude určitě chtít vylepšit Ondřej Palát z týmu New Jersey Devils. Naopak na výborné výkony bude chtít jistě navázat Filip Hronek ve Vancouveru. Klíčová bude tato sezóna pro Matěje Blümela, který o rok prodloužil smlouvu s Dallasem Stars. Prosadí se konečně na stálo do prvního týmu?

Vyberte si svého favorita

Sledujete NHL opravdu pečlivě? To takhle si zápas lehce okořenit sázkou na výhru vašeho oblíbeného týmu? Nabídku nejen na NHL, ale i další kurzové sázky na hokej najdete u sázkové kanceláře Kingsbet. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

další zajímavé články