čtvrtek, 03. 10. 2024
Litvínov nadále posouvá svůj vlastní rekord, obhájce titulu nečekaně padl na Kladně

Litvínov nadále posouvá svůj vlastní rekord, obhájce titulu nečekaně padl na Kladně

Hned čtyři zajímavé příběhy se psaly v rámci neúplného 7. kola Tipsport extraligy. Hlavní úlohu hrál oslabený Litvínov i slovenská hvězda. A také týmy, které chtějí opět útočit na titul - Třinec a Pardubice. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 02. 10. 2024
  • , zdroj fotky: HC Verva Litvínov

I bez hlavní hvězdy Litvínov posunul rekord

Žádný z týmů v historii Tipsport extraligy nezvládl urvat na začátku nové sezony šest výher v řadě. Litvínov to zvládl a nyní svůj rekord posunul. Doma proti Českým Budějovicím se obešel i bez největší hvězdy.

Ondřej Kaše kvůli nemoci duel vynechal a trenér Mlejnek zamíchal sestavou. David Kaše přidal další asistenci, hlavní hvězdou při vítězství 5:1 se ale stal třiadvacetiletý brankář Šimon Zajíček, jenž pochytal devětadvacet z celkových třiceti střel hostů.

První nula pro Škorvánka

Jedinou nulu v pěti zápasech úterního programu Tipsport extraligy ale zapsal osmadvacetiletý Stanislav Škorvánek, jenž mí za sebou teprve třetí duel v nejvyšší soutěži. Škorvánek pokryl dvaadvacet pokusů Plzně a výhra 4:0 zajistila Mountfieldu posun do elitní desítky.

Kladno šokovalo i mistra

Kladno má za sebou solidní úvod, v šesti zápasech získalo osm bodů a před sedmým kolem se drželo v první polovině tabulky. A nyní získalo tři překvapivé body na domácím ledě proti úřadujícímu mistrovi.

Oceláři dokázali v průběhu druhé třetiny pokaždé odpovědět na trefu Rytířů, ale zásah zkušeného Antonína Melky už zůstal bez odpovědi. Třinec měl v závěrečné části téměř dvouminutovou přesilovkou o dvou hráčích, tu ale bez zraněného Libora Hudáčka zužitkovat nedokázal.

Pardubice se nadále trápí

V závěrečné třetině sice hlavní adept na titul otočil bitvu v Ostravě, jenže následně doma neskóroval ve šlágru se Spartou a úspěšný nebyl ani dnes, kdy po prodloužení padl s brněnskou Kometou.

Peter Čerešňák sice už v šestnácté vteřině propálil domácího Postavu, jenže od té chvíle už přišel jediný příjemný moment pro hosty. V polovině utkání využil přesilovou hru Martin Kaut, ani toto vedení ale hostům nevydrželo.

Tomáš Marcinko za tři minuty vyrovnal a v prodloužení o bonusovém bodu pro Kometu rozhodl Adam Zbořil, jenž využil celkově třetí přesilovou hru v utkání. Brno tak po třech porážkách konečně zabralo, Pardubice i přes porážku zůstávají na třetím místě. 

další zajímavé články