úterý, 01. 10. 2024
Tvrdá lekce pro Pardubice, Sparta je zničila rozdílem třídy. Třinec konečně slaví

Tvrdá lekce pro Pardubice, Sparta je zničila rozdílem třídy. Třinec konečně slaví

Hokejová extraliga pokračovala ve velkém stylu sedmi zápasy, které nabídly neuvěřitelná překvapení, tvrdé souboje i okamžiky napětí. Sparta si poradila s Pardubicemi a deklasovala je 4:0, zatímco Litvínov stále vládne tabulce bez ztráty jediného bodu. Třinec také ukázal svou sílu a po delší době si připsal tříbodovou výhru nad Hradcem Králové.


  • autor: Petr Zajíc
  • , vydáno: 30. 09. 2024
  • , zdroj fotky: HC Sparta Praha

V zápase, který přitahoval oči fanoušků po celé republice, Sparta ukázala svou obrovskou sílu a jednoznačně přehrála domácí Pardubice 4:0. Pražané potvrdili, že na východě Čech hrají s chutí, a brankář Kořenář si udržel čisté konto, které je o to sladší, jelikož přišlo proti nejdražšímu kádru extraligy. 

Litvínov také zazářil a potvrdil svou skvělou formu vítězstvím nad Olomoucí 2:1. Verva je letos nekompromisní a stále se pyšní plným počtem bodů, což ji posouvá na vrchol tabulky. Klíčovým momentem zápasu byla spolupráce bratrů Kašeových, která přinesla rozhodující gól. Olomouc se tak musela smířit se čtvrtou porážkou.

Liberec, který doufal v úspěch před domácím publikem, se musel sklonit před Kladnem, které po samostatných nájezdech zvítězilo 3:2. Rytíři poprvé v této sezóně triumfovali na venkovním ledě díky chladnokrevnému zakončení Pietronira.

Třinec, obhájce mistrovského titulu, konečně našel vítězný rytmus a porazil Hradec Králové 4:1. Ačkoli zápas nezačal pro Oceláře jednoduše, závěrečná dvacetiminutovka rozhodla. Třemi góly si Třinec zajistil vítězství a vrátil se zpět mezi nejlepší týmy extraligy.

Ostravské Vítkovice si z Karlových Varů odvezly cenné vítězství 4:2, kde zářil kanadský útočník Nellis, který vstřelil dva góly a připsal si asistenci. Klimeš v brance Vítkovic ukázal své umění a se 43 úspěšnými zákroky pomohl svému týmu k výhře.

Na opačném konci tabulky Plzeň dokázala otočit utkání s Brnem a vyhrála 3:1, což pro Západočechy znamenalo první tříbodové vítězství v této sezóně. Pro Brňany to však byla třetí porážka v řadě a propadli se na předposlední místo.

Napětí a bojovnost nechyběly ani v souboji mezi Českými Budějovicemi a Mladou Boleslaví. Motor sice vedl 2:0, ale Bruslaři předvedli úžasný obrat a zvítězili 3:2, čímž se radovali z pátého vítězství v šesti zápasech.

Tento večer hokejové extraligy nabídl vše, co si fanoušci mohli přát – vášeň, souboje, překvapení a fantastické momenty na ledě.

6. kolo hokejové extraligy

Karlovy Vary – Vítkovice 2:4
Branky: 20. Procházka, 51. Černoch - 7. Demel, 28. a 60. Nellis, 35. Abdul

Liberec – Kladno 2:3 po samostatných nájezdech
Branky: 16. Ivan, 59. Musil - 8. Ticháček, 10. Tralmaks, rozh. nájezd Pietroniro

Olomouc – Litvínov 1:2
Branky: 25. Knotek - 7. Husinecký, 48. D. Kaše

Třinec – Hradec Králové 4:1
Branky: 31. Kurovský, 45. Adámek, 55. Addamo, 56. Daňo - 40. Pour

České Budějovice – Mladá Boleslav 2:3
Branky: 4. O. Kovařčík , 29. Gulaš - 51. Čajka, 52. Rekonen, 56. Závora

Pardubice – Sparta 0:4
Branky: 19. Chlapík, 31. Hrabík, 45. Krejčík, 51. Lajunen

Plzeň – Kometa Brno 3:1
Branky: 31. Söderlund, 44. Dujsík, 60. Piskáček - 21. Cingeľ

další zajímavé články