čtvrtek, 19. 09. 2024
Česká dvacítka zahájí MS zápasem se Švýcarskem. Skupinu uzavře na Silvestra

Česká dvacítka zahájí MS zápasem se Švýcarskem. Skupinu uzavře na Silvestra

Organizátoři mistrovství světa juniorů v ledním hokeji zveřejnili jízdní řad letošního turnaje, který proběhne již tradičně na přelomu letošního a příštího roku. Prestižní záležitostí bude hlavně federální derby, které proběhne. 29. prosince.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 18. 09. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Česká hokejová reprezentace do 20 let se chystá na mistrovství světa v Ottawě, kde bude obhajovat bronzové medaile z minulého ročníku. Turnaj pro český tým odstartuje 26. prosince zápasem proti Švýcarsku, který je naplánován na 23 hodin. Svěřenci trenéra Patrika Augusty se představí ve skupině B, kde se postupně utkají s dalšími silnými soupeři. Po duelu se Švýcarskem přijde na řadu zápas s Kazachstánem, který je na programu 28. prosince v 19 hodin. O den později pak čeká české mladíky prestižní střetnutí se Slovenskem opět ve večerním čase. Úvodní buly proběhne ve 23 hodin. Ve stejný čas si pak Češi zahrají 31. prosince na závěr skupinové fáze s výběrem Tre Kronor, který naposledy získal stříbro.

Turnaj zahájí Slováci se Švédskem

Program mistrovství světa zveřejnili kanadští pořadatelé sto dnů před jeho začátkem, což dává týmům dostatek času na přípravu. Celou akci zahájí duel Slovenska proti Švédsku, který se uskuteční 26. prosince od 18 hodin. Ve stejný den, o dvě a půl hodiny později, rozehrají své zápasy týmy ze skupiny A. Obhájci zlata z USA změří síly s Německem, což bude jeden z úvodních zápasů turnaje. Skupina A kromě USA a Německa zahrnuje také Lotyšsko, Finsko a domácí Kanadu, která bude usilovat o co nejlepší umístění před domácím publikem. Na základě vývoje ve skupinách bude následovat play off, které začne 2. ledna. Zápasy o medaile pak přijdou na řadu v dalších dnech, přičemž finálový zápas je naplánován na pondělí 6. ledna, kdy se rozhodne o novém světovém šampionovi. Finále se odehraje ve velmi pozdním čase, konkrétně od 1.30 hodin. Čeští junioři budou obhajovat bronzové medaile, které se jim podařilo získat na minulém šampionátu po vítězství 8:5 nad Finskem.

Dali jsme zapomenout na nevýrazné výkony v Lize mistrů, hodnotil Kořenář úspěšný vstup do nové sezony

další zajímavé články