čtvrtek, 19. 09. 2024
Dali jsme zapomenout na nevýrazné výkony v Lize mistrů, hodnotil Kořenář úspěšný vstup do nové sezony

Dali jsme zapomenout na nevýrazné výkony v Lize mistrů, hodnotil Kořenář úspěšný vstup do nové sezony

Hokejisté pražské Sparty přehráli v předehrávce 1. kola obhájce titulu z Třince. Velký podíl na tom měl brankář Josef Kořenář, jenž udržel čisté konto.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 18. 09. 2024
  • , zdroj fotky: HC Sparta Praha

Brankář Josef Kořenář si skvělým výkonem v úvodním kole Tipsport extraligy proti Třinci zajistil čisté konto a výrazně přispěl k vítězství Sparty nad úřadujícím šampionem 3:0. Své úspěšné vystoupení korunoval šestadvacetiletý gólman 20 zákroky a po zápase přiznal, že je nesmírně spokojený s tím, jak tým vstoupil do sezóny.

Hned na úvod Sparta ukázala, že se s ní bude muset letos znovu počítat, čímž podle Kořenáře Pražané napravili reputaci po předchozích neúspěších v Lize mistrů, kde dvakrát za sebou prohráli. „Jsem rád, že jsme dobře začali a dali zapomenout na nevýrazné výkony v Champions League,“ uvedl Kořenář.

Hokejisté Sparty se prosadili hned v úvodu utkání, kdy už po jednačtyřiceti sekundách vstřelil první gól finský útočník Miikka Salomäki. Tento rychlý začátek podle Kořenáře týmu hodně pomohl: „Určitě nám to pomohlo. Kdybychom ale měli trochu více štěstí, mohli jsme jít po první třetině do vedení 3:0. Bohužel to tak nebylo,“ komentoval převahu Sparty v úvodních minutách zápasu. Ve druhé třetině se však situace obrátila a aktivnější byli Slezané. „Přehrávali nás a my jsme dělali chyby. Ale přežili jsme to. O druhé přestávce jsme si k tomu něco řekli a vrátili se ke hře, kterou jsme hráli v první třetině, což bylo lepší,“ dodal Kořenář s úlevou.

Vítězství pojistil Irving

Klíčový moment duelu přišel v 53. minutě, kdy se Sparta prosadila v přesilové hře. Obránce Aaron Irving skóroval a krátce na to přidal další gól tvrdou střelou. „Takhle na nás střílí každý trénink, takže jsme rádi, že se mu to dnes podařilo i v zápase,“ pochválil svého spoluhráče brankář. I přesto, že Kořenář udržel čisté konto, nechtěl tuto záležitost přeceňovat. „Chytalo se mi dobře, i když nervy tam trošku byly. Je začátek sezóny, předehrávka, všechny oči dnes byly na nás. Psychicky mi asi nula pomůže, ale vždy je to zásluha týmu,“ řekl Kořenář.

Tento zápas byl nejen vstupem do nového ročníku, ale také reprízou dramatického semifinále z minulé sezóny, ve kterém Třinec dokázal otočit stav série z 0:3 na 4:3. „Vůbec jsme to ale neřešili. Je to nová sezona a co bylo, bylo. Před zápasem o tom nepadlo ani slovo,“ uzavřel Kořenář.

Kluby mě ujistily, že u nich byla ráno situace v pořádku, řekl Loukota před startem nového ročníku extraligy

další zajímavé články