neděle, 15. 09. 2024
Komplikace pro Chicago. Mrázkovi se zranil nově příchozí konkurent

Komplikace pro Chicago. Mrázkovi se zranil nově příchozí konkurent

Krutá rána přišla pro hokejisty Chicaga Blackhawks. Klub před sezonou podepsal brankáře Laurenta Brossoita s vizí, že vytvoří stabilní tandem s českým reprezentantem Petrem Mrázkem. Brossoit však v úterý podstoupil operaci kolene a nejspíš nestihne začátek sezony.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 29. 08. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Hokejisté Chicaga Blackhawks se pravděpodobně budou muset na startu nové sezony NHL obejít bez svého nového brankáře Laurenta Brossoita. Jednatřicetiletý kanadský gólman, který měl v týmu vytvořit brankářskou dvojici s o rok starším Petrem Mrázkem, podstoupil operaci menisku pravého kolene. Tento zákrok proběhl už v úterý a podle oficiálního prohlášení na webových stránkách klubu by Brossoitova rehabilitace měla trvat přibližně pět až sedm týdnů. To by mohlo pro Kanaďana znamenat absenci v několika úvodních duelech sezony.

Fanoušci si od Brossoita hodně slibují

Brossoit podepsal smlouvu s Chicagem jako volný hráč hned 1. července, když se otevřel trh s volnými hráči. S klubem se dohodl na dvouleté smlouvě v hodnotě 6,6 milionu dolarů. V týmu, který se nachází v procesu přestavby, měl Brossoit vytvořit stabilní brankářskou dvojici s Petrem Mrázkem, jenž také nedávno podepsal novou dvouletou smlouvu s ročním platem 4,25 milionu dolarů. Oba brankáři se měli společně postarat o posílení defenzivy Chicaga, které v posledních letech prochází náročnou restrukturalizací. Brossoitův příchod do Chicaga byl očekáván s velkým zájmem, neboť v minulé sezoně předváděl v barvách Winnipegu vynikající výkony. V základní části nastoupil do 23 zápasů, ve kterých vychytal 15 výher. Průměrně obdržel pouze dva góly na zápas a dosáhl skvělé úspěšnosti zákroků 92,7 procenta. Ve třech případech dokonce udržel čisté konto. Vyzkoušel si také play off, během kterého dostal příležitost na 18 minut, v nichž ani jednou neinkasoval.

Blackhawks plánují zahájit svůj přípravný kemp v polovině září, přičemž první zápas nové sezony odehrají 8. října na ledě Utahu. Absence Brossoita by mohla na začátku sezony znamenat větší zátěž pro Mrázka, který bude muset dočasně převzít roli prvního brankáře. Fanoušci i vedení klubu doufají, že se Brossoit po úspěšné rehabilitaci rychle vrátí do hry a bude moci naplnit očekávání, která do něj byla vkládána při jeho příchodu do Chicaga.

Washington jej uvolnil, zranění ale Fehérváryho zastavilo. Olympijskou kvalifikaci neodehraje

další zajímavé články