neděle, 15. 09. 2024
Washington jej uvolnil, zranění ale Fehérváryho zastavilo. Olympijskou kvalifikaci neodehraje

Washington jej uvolnil, zranění ale Fehérváryho zastavilo. Olympijskou kvalifikaci neodehraje

Obránce Washingtonu Capitals Martin Fehérváry bude scházet slovenskému národnímu týmu v olympijské kvalifikaci, která startuje zítra. Capitals sice beka uvolnili, rodák z Bratislavy má ale zdravotní potíže.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 29. 08. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Čtyřiadvacetiletý obránce se na olympijskou kvalifikaci chystal individuálně, neboť měl zdravotní potíže. A ačkoliv jej Washington uvolnil, jako podmínku startu si dal stoprocentní zdravotní stav rodáka z Bratislavy.

"Martinův stav jsme konzultovali denně s fyzioterapeutem i lékařem. Washington jej sice uvolnil pro potřeby reprezentace, ale jen v případě, že bude stoprocentně fit. A to se nám do dnešního dne nepodařilo," uvedl slovenským médiím asistent trenéra Peter Frühauf.

Fehérváry si tak nezahraje ani druhou olympijskou kvalifikaci. Před třemi lety jej ze hry vyřadily vážné rodinné důvody. "Už před srazem jsem říkal, že nejsem stoprocentně v pořádku. A tak jsme se rozhodli, že bude lepší, když si ještě odpočinu," podotkl obránce pro server hockeyslovakia.sk.

"Chtěl jsem hrát, je to škoda. Ale musím se dívat do budoucnosti, sezona v NHL je dlouhá a náročná. Raději tedy chci zranění pořádně doléčit, než se s ním trápit celý rok," doplnil bek Washingtonu Capitals. Místo něj se do sestavy Slovenska propracoval František Gajdoš z Litvínova.

další zajímavé články