úterý, 10. 09. 2024
Ženský basketbalový turnaj na OH:  Drama až do poslední sekundy!

Ženský basketbalový turnaj na OH: Drama až do poslední sekundy!

Americký ženský basketbalový tým pokračuje ve své neuvěřitelné sérii. Ve finálovém zápase proti Francii si vybojoval osmou zlatou medaili v řadě, a to tím nejtěsnějším možným rozdílem – pouhým jedním bodem. Výhra 67:66 znamená nejen udržení neporazitelnosti na olympijských hrách, ale i potvrzení dominance, kterou si tým USA drží již několik desetiletí.


  • autor: Ivo Beroun
  • , vydáno: 12. 08. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Finálový zápas nabídl fanouškům dramatický závěr, který přikoval diváky k obrazovkám. Americký tým vedl jen těsně, a když zbývaly pouhé sekundy do konce, Francouzka Gabby Williamsová vystřelila za hranicí tří bodů. Její pokus však nakonec skončil jen za dva body, což znamenalo, že americké hráčky mohly začít slavit další triumf. A'ja Wilson, která vedla tým USA s 21 body, prokázala obrovskou odolnost a soustředěnost, když během celého zápasu držela svůj tým nad vodou. Americký tým se nyní může pochlubit 61 po sobě jdoucími výhrami na olympijských hrách. Toto vítězství také překonalo rekord amerických mužů, kteří vyhráli sedm zlatých medailí v řadě mezi lety 1936 a 1968, píše CBSNews.

Dream Team slaví další titul! USA přemohly Francii, zářil Curry

Zatímco tým USA oslavoval svůj úspěch, individuální rekordy nebyly o nic méně působivé. Diana Taurasiová si připsala svou šestou zlatou medaili, čímž se stala nejúspěšnější basketbalistkou v olympijské historii. Přestože nehrála ve finálovém zápase, Taurasiová zůstává neodmyslitelnou součástí týmu a její přínos na cestě za zlatem nelze opomenout. "Není to o mně, je to o týmu," prohlásila skromně po zápase.

Závěr s hořkosladkou příchutí

Zatímco americký tým slavil, Francouzky se musely smířit s těsnou porážkou. Pro Gabby Williamsovou, která byla jen o kousek od toho, aby se stala hrdinkou své země, bylo finále těžkým okamžikem. Po zápase jí útěchu poskytla její trenérka a bývalá hráčka UConn, Marine Johannesová, která se snažila zmírnit bolest z neúspěchu. Tento historický triumf amerického týmu ukazuje, že jejich dominance na světové scéně je neotřesitelná. A přestože Francie byla velmi blízko k tomu, aby tuto sérii přerušila, tým USA znovu ukázal, proč je považován za nejlepší na světě. 

 

další zajímavé články