úterý, 17. 09. 2024
Dream Team slaví další titul! USA přemohly Francii, zářil Curry

Dream Team slaví další titul! USA přemohly Francii, zářil Curry

Dokázali to! Basketbalisté Spojených států amerických získali další zlatou medaili. Nepříjemný zážitek přivodili domácím fanouškům, jelikož ve finále porazili právě Francii.


  • autor: David Hebi
  • , vydáno: 11. 08. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia

Hvězdami nabitý americký tým nabitý ikonami NBA v čele s LeBronem Jamesem a Stephenem Currym prokázal svou kvalitu a zvítězil 98:87 uprostřed horečnaté atmosféry v Bercy Areně.

Před téměř 20 tisíci bouřlivými fanoušky se Francie odmítla vzdát a snížila na tři body na 82:79, šance na srovnání stále žila.

Ale Curry, jak to tak pravidelně dělá, okamžitě zahrál trojku na 85:79, aby zmírnil tlak, a hodil další trojku, když se Američané hnali za zlatem.

"Jednoduše žasnete nad jeho talentem," řekl James o Currym. "Samozřejmě, už jsem to viděl na opačné straně, jen musíte neustále hledat způsoby, jak mu tleskat."

Curry bylo ústředním bodem amerických oslav, když zazněla poslední siréna, objala ho jeho spoluhráči a James ho zahalil do vlajky Stars and Stripes.

"Stephen byl nakonec rozdíl," řekl trenér Steve Kerr. "On na konci zápasu byl prostě neuvěřitelný. Párkrát jsem to viděl, ale nikdy to nezestárne. Ale je to celá kabina, je to všech 12 chlapů, posledních šest týdnů vynaložení tolika práce."

Hvězdy kam se podíváš

V předposlední večer Her to byla Bercy Arena, která se cítila jako nejslunnější místo na světě.

Francie v čele s nováčkem roku NBA Victorem Wembanyamou proti americkým All Stars.

Velikost této příležitosti naznačila přítomnost francouzského prezidenta Emmanuela Macrona a množství sportovců - minulých i současných - na kurtu.

Hostitele zastupovali fotbalová ikona Thierry Henry a legenda NBA Tony Parker spolu s plavcem Leonem Marchandem a judistou Teddy Rinerem.

Na americké straně celebrit byli sprinterka Sha'Carri Richardson, televizní osobnost Jimmy Fallon a Scottie Pippen, součást legendárního týmu z roku 1992.

Ne všichni však měli takové štěstí. Fanoušci bez lístků čekali venku a drželi podomácku vyrobené cedule prosící, aby jim někdo pomohl.

Novotný jde do války. Vysmál se Konečnému, šéfa Clashe nařkl ze lži

další zajímavé články