pondělí, 09. 09. 2024
Novinky z NHL: Jeden velký odchod a vyřešená budoucnost Nečase

Novinky z NHL: Jeden velký odchod a vyřešená budoucnost Nečase

Rušno je tradičně v zákulisí NHL, ve které momentálně probíhá přestávka. Jasno už má o své budoucnosti třeba Martin Nečas nebo Arber Xhekaj. S nejlepší soutěží světa se pak loučí hvězdný Eric Staal.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 31. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Carolina Hurricanes

Čerstvý světový šampion Martin Nečas bude hrát i v příští sezoně za Carolinu Hurricanes. Pětadvacetiletý útočník se konečně dočkal rozuzlení ohledně své budoucnosti. Carolina českému forvardovi nabídla nový dvouletý kontrakt, který Nečas akceptoval. Každým rokem si tak přijde na 6,5 milionu dolarů. Vyhne se také arbitrážnímu řízení, které mělo proběhnout 4. srpna.

Služby svého hráče si pojistil také Montreal. Třiadvacetiletý Arber Xhekaj, jenž má kořeny v Hradci Králové, odkud pochází jeho matka, bude i nadále působit v týmu Canadiens. Řízný bek má na kontě 95 startů v NHL, během nichž zaznamenal 23 bodů za 8 branek a 15 asistencí. Nasbíral také 182 trestných minut. Xhekaj prodloužil o dva roky, a nově si vydělá 2,6 milionů dolarů. Navíc si zahraje se svým dvacetiletým bratrem Florianem, kterého Montreal podepsal už v dubnu. Na další dva roky se kanadskému klubu upsal také Justin Barron.

Brankář Nico Daws spojí i další dva roky své kariéry s New Jersey. Tedy pokud dodrží délku nové smlouvy, kterou s Devils podepsal. Juniorský mistr světa z roku 2020 bude usilovat o větší prostor v prvním týmu New Jersey, za který loni naskočil do jednadvaceti utkání. Figuroval také na soupisce Kanady na mistrovství světa 2024 v Praze a Ostravě.

Loučí se Eric Staal

V devětatřiceti letech oznámil konec kariéry Eric Staal. Člen Triple Gold Clubu odehrál většinu kariéry v Carolině, která také vyřadí z nabídky dres z číslem 12, který bude nově pod stropem místní haly. Staal loni nenaskočil do ani jednoho zápasu, přesto konec kariéry oznámil až letos. Celkem nasbíral bývalý hráč New Yorku Rangers, Minnesoty, Buffala, Floridy, Montrealu a právě Canadiens v NHL 1365 startů, a byl velmi produktivní. Na svých 1063 bodů přispěl 455 góly a 608 asistencemi.

Z NHL odchází rovněž třicetiletý bek Gavin Bayreuther. Ten však svůj aktivní hokejový život ještě nekončí a míří do Evropy, kde bude oblékat dres švýcarského Lausanne. Zkušený obránce hrál naposledy AHL za Texas, v NHL nastoupil za Dallas a Columbus ke 122 duelům a vstřelil 5 branek. U dalších třiadvaceti si připsal asistenci.

Lukrativní smlouva pro druhého nejlepšího nováčka NHL. Jaké jsou další události na poli přestupů?

další zajímavé články