úterý, 17. 09. 2024
Lukrativní smlouva pro druhého nejlepšího nováčka NHL. Jaké jsou další události na poli přestupů?

Lukrativní smlouva pro druhého nejlepšího nováčka NHL. Jaké jsou další události na poli přestupů?

Rušno je tradičně v zákulisí NHL, ve které momentálně probíhá přestávka. Kontrakt, o kterém se zdá každému mladému hráči, podepsal druhý nejlepší nováček loňského ročníku. Co dalšího se na trhu událo?


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 29. 07. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Americký obránce Brock Faber loni bojoval o pozici nejlepšího nováčka sezony, nakonec se však jednadvacetiletý bek Minnesoty musel sklonit před devatenáctiletých Connorem Bedardem. Oproti vycházející hvězdě Chicaga však Faber nyní od svého klubu obdržel nabídku vylepšeného kontraktu. Nově se zadák Wild, v jejímž dresu loni vstřelil 8 branek a přidal 39 asistencí, upsal Minnesotě na osm sezon, během nichž má zajištěný průměrný příjem 8,5 milionů dolarů.

To Blackhaws zatím prodloužilo smlouvy rovněž dvěma mladým urostlým obráncům. Třiadvacetiletý Louis Crevier a o rok mladší Isaak Phillips budou nově vydělávat v prvním týmu shodně 775 tisíc dolarů.

Nic Petan odchází z NHL do ruské Kazaně. Kanadský forvard, jenž se svou zemí vyhrál v roce 2015 mistrovství světa juniorů, vystřídal během devíti let v elitní světové soutěži hned několik klubů. Postupně nastupoval za Winnipeg, Toronto, Vancouver a Minnesotu, avšak nikde se nedokázal dlouhodobě prosadit do základní sestavy. Spolu s ním opouští NHL také Philippe Maillet, kterého diváci uvidí ve švýcarské lize v dresu Ambri.

Columbus si pojistil talentovaného střelce i další velkou naději

Čtyřiadvacetiletý ruský kanonýr Kirill Marčenko bude pokračovat v barvách Columbusu Blue Jackets. Tomu se podařila uplynulá sezona, ve které byl dokonce s třiadvaceti brankami na kontě nejlepším střelcem týmu. Po dvou letech v NHL tak zaznamenal 44 branek, což vyneslo vylepšený kontrakt. V Columbusu dostal smlouvu na další tři roky s průměrným příjmem 3,85 milionů dolarů.

A znovu Columbus. I tentokrát jde o talentovaného hráče, který s klubem prodloužil smlouvu. Jednadvacetiletý kanadský útočník a pětka draftu z roku 2021 Kent Johnson sice nemá pevné místo v prvním týmu Blue Jackets, i přesto s ním vedení prodloužilo smlouvu o další tři roky. Průměrný příjem Johnsona činí nově 1,8 milionu dolarů.

Velké personální změny v kádru brněnské Komety. Do nové sezony také s novým koučem

další zajímavé články