čtvrtek, 19. 09. 2024
Velké personální změny v kádru brněnské Komety. Do nové sezony také s novým koučem

Velké personální změny v kádru brněnské Komety. Do nové sezony také s novým koučem

V pondělí 29. července zahájili finální fázi přípravy na nový ročník také hokejisté Komety Brno. Ty budou mít kromě deset nových tváří na soupisce také nového šéfa střídačky.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 29. 07. 2024
  • , zdroj fotky: HC Kometa Brno

Na jaře oznámil trenér Komety Jaroslav Modrý, že se musí z rodinných důvodů vrátit do svého domova, který má ve Spojených státech. Brňané tehdy angažovali na lavičku sedmapadesátiletého Kamila Pokorného, jenž povede slavný celek z jihomoravské metropole i do nové sezony. V kádru Brňanů přitom oproti loňskému ročníku nezůstal na kameni kámen.

Nyní by podle slov nového lodivoda měla být soupiska kompletní a nelze čekat další změny. Alespoň ne velké. Brno opustilo hned dvanáct hráčů, z nichž můžeme zmínit například gólmana Dominika Furcha. Ten bude pokračovat v Mladé Boleslavi, kde se střetne s dalším bývalým hráčem Komety Stavem Mosesem. Do Ilves zase odchází obránce Daniel Gazda, zkušený útočník Tomáš Vincour se pak rozhodl ukončit kariéru.

Rušno bylo také v kolonce příchodů

Brněnskou kabinou přes léto prolétl opravdový průvan. Dvanáctku odchodů totiž vyvažuje desítka nových tváří. Na jihu Moravy bude nově působit gólman Gašper Krošelj, který naposledy nastupoval na Slovensku za Bánskou Bystricu. Ten by se měl porvat o pozici jedničky s objevem loňské sezony Janem Kavanem a nově příchozím Michalem Postavou z Přerova. Do obrany přišel ze Sparty Praha Nicolas Baudin, z Rögle pak další zadák Brandon Davidson.

Pro ofenzivu je velkou posilou bývalý hráč Komety Hynek Zohorna, jenž měl podíl na klubových titulech z let 2017 a 2018. Dalším ostříleným forvardem bude v Pokorného kádru nově Tomáš Rachůnek. Ten spojil převážnou část kariéry s karlovarskou Energií. Dalšími výraznými akvizicemi jsou Robert Říčka z Pardubice a Jakub Konečný ze Sparty Praha.

„Myslím, že je mužstvo pro novou sezonu kompletní. Aktuálně nám chybí jen Rhett Holland, jemuž se v USA narodilo dítě a připojí se za týden,“ sdělil Pokorný. Zbylými hráči, kteří budou chtít promluvit do základní sestavy Komety, jsou slovenský útočník Maroš Jedlička a obránce Tomáš Bartejs.

Mohutné pardubické zbrojení nekončí. Do struktur Dynama zaplul i obr s více než 400 zápasy v NHL

další zajímavé články