čtvrtek, 19. 09. 2024
Mohutné pardubické zbrojení nekončí. Do struktur Dynama zaplul i obr s více než 400 zápasy v NHL

Mohutné pardubické zbrojení nekončí. Do struktur Dynama zaplul i obr s více než 400 zápasy v NHL

Romanem Červenkou a Jiřím Smejkalem mohutné pardubické zbrojení neskončilo. Součástí struktur tamního Dynama je totiž nově i Andrej Šustr.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 29. 07. 2024
  • , zdroj fotky: HC Dynamo Pardubice

Byť je zkušenému obránci už třiatřicet, domácí extraligu nikdy nehrál a v tuzemských podmínkách ho tak čeká debut...

"Andrejův životopis mluví za všechno, přichází k nám kvalitní bek, který působil v těch nejlepších světových soutěžích a nyní chce prodat své zkušenosti v extralize. Jsem rád, že v našem dresu," uvedl na webu hcdynamo.cz majitel východočeské značky Petr Dědek.

Obrovitý zadák sice dorazil do Pardubic z německého Kolína nad Rýnem, ovšem předtím působil celou řadu let v NHL, kde absolvoval více než 400 zápasů.

Ve dvaapadesáti letech jede naplno. Jágr už zahájil přípravu, rád by odehrál celou sezonu

Někdejší hráč Anaheimu Ducks a Tamby Bay Lightning navíc prošel před pár lety i ruskou KHL.

"Věříme, že Andrej vnese do naší hry více tvrdosti. Je to velice zkušený obránce, a věříme, že bude platný nejen v základní části, ale také v play off zápasech všech soutěží, které nás čekají," doplnil sportovní ředitel Petr Sýkora.

Plzeňský odchovanec, jenž se odebral za oceán již v juniorském věku, navíc nepřichází do zcela neznámého prostředí. Hodně kluků totiž zná z minulosti. 

Třinec bude usilovat o double-hattrick se třemi novými tvářemi

"O to je to pro mě jednodušší. Moc se těším, až začneme," uzavřel po příjezdu do šesti tituly ověnčeného Hockeytownu sám Šustr.

201 centimetrů vysoký hokejista bude v Pardubicích nejzkušenějším obráncem. Mladší jsou totiž i Peter Čerešňák a David Musil.

Debutovat v novém dresu by mohl již druhý srpnový čtvrtek proti pardubickému béčku, případně o dvanáct dní později proti Žilině. 

další zajímavé články