neděle, 08. 09. 2024
Třinec bude usilovat o double-hattrick se třemi novými tvářemi

Třinec bude usilovat o double-hattrick se třemi novými tvářemi

Hokejová extraliga měla v pěti uplynulých ročnících stejného vítěze. Tím byli hokejisté Třince, kteří se v nadcházející sezoně pokusí zkompletovat tzv. double-hattrick. K tomu by měly přispět také tři nové tváře.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 26. 07. 2024
  • , zdroj fotky: HC Oceláři Třinec

Slezané ani v další sezoně nebudou chtít přijít o svou nadvládu. Klub má stále ty nejvyšší cíle, a nyní se pokusí okysličit i svůj kádr. Na východ republiky přichází tři nové akvizice, které se pokusí Oceláře dostat na 1. místo v historických tabulkách hokejové extraligy v počtu mistrovských titulů.

Do obrany přichází zkušenosti

Do obraných řad klub angažoval zkušeného zadáka Marka Hrbase. Ten má v jednatřiceti letech na kontě již 442 extraligových startů. V minulosti působil ve Spartě, Vítkovicích, Mladé Boleslavi, Litvínově a Brně. Naposledy hrál Hrbas druhou nejvyšší soutěž za Zlín, kde si ve pětatřiceti duelech připsal 7 kanadských bodů za 2+5.

Vsetín touží po návratu mezi českou elitu. Posily lovil doma i v zahraničí

V útoku Třinec posílili dva hráči ze zámoří. Prvním z nich je třiadvacetiletý Michal Teplý, jenž se během čtyř posledních sezon potuloval v AHL na farmě Chicaga Blackhawks. Vysněného startu v NHL se však Teplý nedočkal.

Také Teplý už si vyzkoušel extraligu

Poslední ročník v AHL Teplému poměrně vyšel. Za klub Rockford IceHogs nastoupil včetně vyřazovacích bojů k 76 utkáním, během nichž nasbíral 32 bodů za 14 gólů a 18 asistencí. Také tento muž má s extraligu zkušenosti. Za Liberec a Mladou Boleslav nasbíral dohromady 16 startů.

Dalšim novicem v kádru trenéra Zdeňka Motáka bude Justin Addamo. Šestadvacetiletý Francouz se v barvách své země dokonce účastnil posledního mistrovství světa. Také Addamo se pohyboval v nižších soutěžích v USA.

další zajímavé články