neděle, 08. 09. 2024
Vsetín touží po návratu mezi českou elitu. Posily lovil doma i v zahraničí

Vsetín touží po návratu mezi českou elitu. Posily lovil doma i v zahraničí

Hokejisté VHK Vsetín loni sahali po návratu do české nejvyšší soutěže, v baráži však nedokázali přejít přes Kladno. V novém ročníku Maxa ligy se Valaši i s několika novými tvářemi na soupisce pokusí minimálně znovu vyhrát play-off 1. ligy.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 25. 07. 2024
  • , zdroj fotky: HC Vsetin

Právě vítězství ve vyřazovací fázi Maxa ligy totiž vede k šanci znovu si zahrát o extraligovou příslušnost. V český nejvyšší soutěži Valaši stále drží prvenství v počtu zlatých medailí, po loňském šestém titulu Třince už se o něj však dělí právě se slezským klubem.

Hrabal: Na to, jak jsem v Třinci zvedal pohár nad hlavu, opravdu nevzpomínám

Na vsetínské soupisce došlo hned k několika změnám. V příštím ročníku diváci ve žlutozelených barvách neuvidí například brankáře Maxima Žukova a Patrika Romančíka, stěhuje se také obránce Mads Larsen či lotyšští útočníci Zabusovs a Berzinš. Klub naopak přivedl hned několik posil.

Brankáři

Mezi tyčemi se Vsetín bude spoléhat na novou dvojici Jan Lukáš a Santeri Lipiäinen. První jmenovaný má bohaté zkušenosti s českou extraligou a měl by navázat na své výkony především z Olomouce a Hradce Králové, Lipiäinen je zase zástupcem vyhlášené finské školy. Ve Finsku chytal v klubu Ketterä tamní druhou nejvyšší soutěž.

Obránci

Velkou posilou je obránce Jan Zahradníček. Sedmadvacetiletý bek se může pyšnit titulem mistra České republiky, čehož dosáhl v dresu Třince. Další významnou akvizicí je návrat Matěje Stříteského, jenž na Valašsko míří po dlouhých sedmnácti let strávených v české extralize.

Stříteský vystřídal spoustu extraligových klubů, a například s Libercem vybojoval v ročníku 2018/2019 dokonce stříbrnou medaili. Poslední novou tváří mezi obránci je Adam Srdínko. Syn bývalého skvělého obránce a také kouče Jana zkusí štěstí v 1. lize po čtyřech letech ve Finsku.

Útočníci

Také útočníky lovil Vsetín v Česku i zahraničí. Ze Slavie Praha si Valaši vytipovali dvojici Jaroslav Brož a Tomáš Šmerha, která by se měla starat zejména o produktivitu. Jaroslav Brož byl loni druhým nejlepším střelcem Sešívaných, Šmerha má zase z dřívějších dob pověst obávaného kanonýra.

Z Nových Zámků pak na Vsetín dorazil kreativní forvard Radek Prokeš, jenž v loňské sezoně zaznamenal mezi slovenskou elitou solidní bilanci 10+22. Vedení si hodně slibuje také od Erika Pospíšila. Dvacetiletý útočník sice zatím nastupoval až ve 3. lize, loni však v barvách brněnské Techniky nasbíral ve 43 duelech 19 gólů a 24 asistencí.

další zajímavé články