neděle, 08. 09. 2024
Hrabal: Na to, jak jsem v Třinci zvedal pohár nad hlavu, opravdu nevzpomínám

Hrabal: Na to, jak jsem v Třinci zvedal pohár nad hlavu, opravdu nevzpomínám

Josef Hrabal, někdejší český reprezentant a hokejista, který poslední dvě sezony působil v maďarské nejvyšší soutěži, se rozpovídal o svém angažmá u třineckých Ocelářů, ale i o dalších svých bývalých působištích. 


  • autor: Ondřej Hlaváč
  • , vydáno: 25. 07. 2024
  • , zdroj fotky: HC Oceláři Třinec

Hrabal oblékal poslední dva roky dres maďarského Ferencvárose. V minulosti odehrál přes 500 duelů v české extralize, s Třincem vyhrál mistrovský titul. Jak na tyto časy vzpomíná? Podle svých slov vlastně moc nevzpomíná, bere to ale jako příjemnou minulost, kterou prožil.

"Strávil jsem tam nejdelší dobu. Ale znáte to, všechno má svoje pro a proti. Stejně tak rád vzpomínám na Vsetín, kde jsem s velkým hokejem začínal," odpověděl Hrabal v rozhovoru s Pavlem Mandátem trochu vyhýbavě, zda nejraději vzpomíná na své třinecké působení.

Počínání třineckých hokejistů v extralize stále sleduje. "Strašně jim přeju. Ale budu se opakovat, že bych vzpomínal, jak jsem tam sám zvedal pohár nad hlavu, to ne," prohlásil Hrabal, který si zahrál také za Pardubice, Vítkovice, Přerov či Znojmo.

Prozradil také, jaký je hokej v Maďarsku. "První tři nebo čtyři týmy produkují z mého pohledu dobrý hokej. Je to dané tím, že tyto týmy jsou schopny hráče kvalitně zaplatit. Třeba sem do Ferencvárose chodí kluci z Kanady, Ameriky, Finska, Švédska nebo Česka. Myslím, že v české první lize bychom se neztratili," řekl známý hokejový zadák.

další zajímavé články