neděle, 08. 09. 2024
Ve dvaapadesáti letech jede naplno. Jágr už zahájil přípravu, rád by odehrál celou sezonu

Ve dvaapadesáti letech jede naplno. Jágr už zahájil přípravu, rád by odehrál celou sezonu

Legenda českého hokeje i současný majitel kladenských Rytířů v jedné osobě již piluje kondičku do příští sezony. Tu plánuje obohatit svojí účastí v každém zápase, v jakém to bude jenom možné. Ideálně ve všech.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 27. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Rytíři Kladno

Když se před jednadvaceti lety konalo mistroství světa, Jaromír Jágr si tam smutně povzdechl, že se mu kariéra chýlí ke konci. Na prahu dvaatřicátých narozenin přemítal o své budoucnosti a asi ho vůbec nenapadlo, že bude tak dlouhá, jako je nyní.

Teď nám Jágr popírá veškeré zákony stárnutí a hodlá hrát, dokud mu síly budou jenom stačit. V dresu jeho milovaných Rytířů vstoupí do příštího ročníku Extraligy, ve kterém by se rád vyhnul baráži a třeba i příjemně překvapil.

„V minulé sezoně jsme byli důkazem toho, že když se zraní nebo odejdou klíčoví hráči, je to velice složité. Pro nás proto bude důležité i to, abychom měli štěstí právě na zranění a pak se s tím musíme poprat. Když budeme zdraví, tým bude celkově lepší než minulý rok,“ očekává Jágr, že by se baráži mohl vyhnout.

Týmy za sebou mají navíc první rozbruslení a i sám Jágr se mezi o generaci mladšími hráči údajně cítil skvěle. Dost možná ten věkový rozdíl ani necítí.

„Je to jiné oproti posledním pěti letům, kdy jsem v létě nic nedělal a začínal jsem se připravovat v listopadu nebo v prosinci. Ještě mám skoro dva měsíce přípravy a uvidím, jak na tom budu. Momentálně neřeším, jestli nastoupím hned od prvního extraligového kola. Každý trénink pojedu naplno a budu chtít hrát každý zápas. Potom uvidím,“ svěřil se Jágr klubovému webu.

Pohledem na papírové předpoklady, které nám nabízí například web Tipsport, je Kladno o poznání nejslabším celkem extraligy. Druhým nejslabším je Olomouc a pak Plzeň. Nejsilnější naopak zůstává trojlístek Pardubice – Sparta – Třinec.

další zajímavé články