středa, 23. 10. 2024
Velký úlovek NH Ostrava! Je to jeden z nejlepších hráčů na míči v soutěži, říká Choleva o posile ze Slunety

Velký úlovek NH Ostrava! Je to jeden z nejlepších hráčů na míči v soutěži, říká Choleva o posile ze Slunety

Slezští fanoušci se mají na co těšit a Kahlil Thomas se nestal poslední letní posilou Ostravy ze zahraničí.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 29. 07. 2024
  • , zdroj fotky: NH Ostrava

Tamní basketbalový celek z Nové Huti totiž před 71. sezonou v klubové historii posílil úřadující vicemistr NBL Lamb Autrey.

Tatran, který bude v nadcházejícím ročníku obhajovat čtvrtou pozici, si plácl se 190 centimetrů vysokým americkým guardem na příští dva roky.

Čtyřiatřicetiletý basketbalista dorazil do "Steel City" ze Slunety Ústí nad Labem a pro zkušeného borce půjde v desáté sezoně již o osmou klubovou zastávku. Předtím totiž prošel také Pardubicemi, Děčínem, Kolínem nebo Nymburkem... 

První zahraniční posila NH Ostrava? Zajímavý a zábavný Američan, jenž přichází do Slezska po krátké pauze od basketbalu

"Jsme velice rádi, že můžeme přivítat v našich řadách, tak zkušeného hráče, jako je Lamb a těšíme se až ho uvidíme v našem dresu," uvedl na stránkách nhbasket.cz generální manažer Tomáš Ostarek.

Lamba si ve svém kádru vysnil kouč Adam Choleva, který hledal zkušenosti a přímou náhradu za Rashada Maddena.

"Myslím si, že se to podařilo na výbornou. V momentě, kdy se objevila možnost přivést Lamba, tak jsme neváhali. Všichni jej dobře známe, on zná jak nás, tak českou soutěž, je to jeden z nejlepších hráčů na míči v soutěži a počítám, že vytvoří spolu s Mikem, Mikim a Maťem velice kreativní osu našeho útoku," podělil se o své dojmy hlavní trenér Ostravy.

Lamb si v základní části připsal průměrně 16 bodů, 6 doskoků a 4 asistence, s tím, že na palubovkách strávil téměř dvaatřicet minut na utkání. Podobné statistiky si držel i po celou dobu play-off.

 

Od Šišky si toho v Pardubicích neslibují málo. Typologicky bude výborně sedět do našeho herního konceptu, líčí Šotnar

další zajímavé články