pátek, 18. 10. 2024
První zahraniční posila NH Ostrava? Zajímavý a zábavný Američan, jenž přichází do Slezska po krátké pauze od basketbalu

První zahraniční posila NH Ostrava? Zajímavý a zábavný Američan, jenž přichází do Slezska po krátké pauze od basketbalu

Basketbalový celek NH Ostrava přivítal ve svých řadách první zahraniční posilu letošního léta, jíž se stal 203 centimetrů vysoký rodák z Floridy Kahlil Thomas.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 19. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

V posledních letech prošel nejvyššími dvěma litevskými soutěžemi i třetí francouzskou ligou. Díky angažmá v NBL se tak vrací na prvoligovou půdu...

"Jsem vděčný za příležitost přidat se k tomuto týmu. Společně jsme silnější," vzkázal slezským fanouškům devětadvacetiletý Američan.

Ostravský tým se rozhodl pro zkušeného hráče, nicméně vyhledávání i zjišťování informací bylo tentokráte delší. 

Nymburk pouští do Pardubic reprezentanta. Herní potenciál Kováře je zcela jinde, než ukazovaly jeho poslední výkony, hlásí trenér

"Kahlil není jen hráč s obrovským srdcem, energií a zkušenostmi z nejvyšší litevské soutěže, ale především zajímavý a zábavný člověk! Jde o velice dobrého atleta, bojovníka o každý míč na doskoku, týmového hráče a skvělého obránce na pozici 4/5," chválil trenér Adam Choleva, jehož slova nabídly stránky nhbasket.cz.

Jediným problémem by tak mohla být nerozehranost. "K nám přichází po kratší pauze od basketbalu dokázat jak dominantní může být i na útočné polovině, což dokazoval před lety v druhé litevské soutěži, kterou i vyhrál (16b a 8,8d/zapas). Zdobí jej dobrá střela ze střední vzdálenosti i hra jak zády, tak čelem do koše," přidal na dresu nejčerstvější ostravské akvizice kouč.

Příznivci NH Ostrava ho budou moci vidět poprvé v akci 23. srpna v přípravném duelu proti celku z Prievidze.

další zajímavé články