neděle, 08. 09. 2024
Nymburk pouští do Pardubic reprezentanta. Herní potenciál Kováře je zcela jinde, než ukazovaly jeho poslední výkony, hlásí trenér

Nymburk pouští do Pardubic reprezentanta. Herní potenciál Kováře je zcela jinde, než ukazovaly jeho poslední výkony, hlásí trenér

Dalším novým jménem na soupisce pardubické Beksy je třiadvacetiletý podkošový hráč Luboš Kovář, jenž je součástí širšího kádru české reprezentace.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 10. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Basketbal Nymburk

FIBA Cup bude bez Opavy. Český koeficient je hodně nízký a neměli bychom jistou skupinu, vysvětluje Czudek

Tachovský rodák dosud oblékal v Kooperativa Národní basketbalové lize dresy dvou týmů. Tři sezony (od 2017/2018 do 2019/2020) strávil ve Svitavách, následující čtyři ročníky v Nymburku.

V minulé sezoně 2023/2024 nastoupil celkem ke 47 zápasům, v nichž průměrně zapisoval 4,3 bodu + 3 doskoky za 14,5 odehrané minuty.

"Lubošovi děkujeme za služby, které zde za čtyři roky odvedl. A přejeme mu, ať se mu v novém angažmá daří a těšíme se na naše vzájemné souboje," okomentoval transfer na webu Nymburku jeho sportovní ředitel Ladislav Sokolovský.

S BK KVIS Pardubice podepsal mladík kontrakt na dva roky. "Lubošovým příchodem získáváme kvalitního českého hráče, který dokáže hrát jak na pozici 4, tak může alternovat na pozici 5," informoval na webu bkpardubice.cz trenér Jan Šotnar.

Osobně ho dobře zná z reprezentačních srazů. "Jsem pevně přesvědčen, že jeho herní potenciál je zcela jinde, než ukazovaly jeho výkony v poslední sezoně. V útoku umí velice dobře roztáhnout soupeřovu obranu, poněvadž se jedná o velmi dobrého střelce z dlouhé vzdálenosti. Zároveň jde o hráče, jenž dokáže dobře číst hru a účinně kooperovat se svými spoluhráči," chválil čerstvou akvizici.

Na východě Čech by se ho mohla týkat základní formace. "Věřím, že Luboš je i díky svému věku a velké motivaci ideálním dílkem do našeho nově se tvořícího týmu," uzavřel kouč.

další zajímavé články