pondělí, 16. 09. 2024
FIBA Cup bude bez Opavy. Český koeficient je hodně nízký a neměli bychom jistou skupinu, vysvětluje Czudek

FIBA Cup bude bez Opavy. Český koeficient je hodně nízký a neměli bychom jistou skupinu, vysvětluje Czudek

Žlutomodré barvy vyznávající basketbalový celek BK Opava odstartuje přípravu na nový soutěžní ročník pátý srpnový den a protože chtějí být ve Slezsku součástí dění v pohárové Evropě, na programu mají i několik přípravných střetů se zajímavými protivníky.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 09. 07. 2024
  • , zdroj fotky: BK Opava

Jak informoval sportovní ředitel i trenér v jedné osobě Petr Czudek, vedení přihlásilo Opavu do Severoevropské ligy (ENBL). Po konzultaci s FIBOU se totiž rozhodli v Opavě do letošního ročníku FIBA Cupu nehlásit...

"Je to kvůli tomu, že koeficient České republiky je hodně nízký a tím pádem bychom neměli jistou skupinu," informoval na stránkách bkopava.cz Czudek.

Pětinásobní mistři země (naposledy se radovali z trofeje v roce 2023) nechtěli riskovat, že by vypadli již v kvalifikaci a celý rok byla bez pohárových bojů.

Potoček byl vždy pro soupeře hrozbou z tříbodového oblouku. Snad rozjede svůj útočný potenciál na maximum, přeje si nový trenér Slunety

"Rozhodli jsme se, že půjdeme do Severoevropského poháru, který je mimo FIBU. Jsou v něm zajímaví soupeři napříč Evropou. Do tohoto projektu bychom chtěli zasáhnout," objasnila známá opavská postava.

První přípravný duel čeká na opavské basketbalisty poslední srpnový den, kdy dorazí na jejich palubovky úřadující slovenský mistr z Levic.

"Dále se utkáme s Gliwicemi, což je výborný polský tým. Představíme se v Brně, v Litomyšli narazíme na Nymburk. Další možné soupeře dolaďujeme," avizoval funkcionář, jenž prozradil, že má sportovní úsek rozjednáno ještě pár nových hráčů.

další zajímavé články