pátek, 18. 10. 2024
Od Šišky si toho v Pardubicích neslibují málo. Typologicky bude výborně sedět do našeho herního konceptu, líčí Šotnar

Od Šišky si toho v Pardubicích neslibují málo. Typologicky bude výborně sedět do našeho herního konceptu, líčí Šotnar

Beksa Pardubice tento týden představila již svou třetí letní posilu, jíž se stal ostřílený rozehrávač Ondřej Šiška.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 17. 07. 2024
  • , zdroj fotky: BK Pardubice

Bývalý tvůrce hry Brna, Kolína či Děčína, jehož osobní konto zdobí tři ligová stříbra, se upsal v novém východočeském prostředí do roku 2025 a součástí dohody je i opce na další spolupráci.

Východočeši o něj měli velký zájem již v minulých letech. Nový kouč Jan Šotnar je proto velmi rád, že se stane nedílnou součástí jeho týmu.

"Jedná se o zkušeného hráče, který má za sebou spoustu výborných sezon v Kooperativa NBL. Typologicky bude výborně sedět do našeho herního konceptu, a to především díky své přímočarosti, schopnosti hrát v tempu a rovněž díky velmi dobré obraně. Ondra je spíše skórujícím typem guarda a společně s Pecou Šafarčíkem by měl vytvořit úderné duo na těchto pozicích," uvedl trenér, jenž věří, že se vedle něj budou dobře vyvíjet Adam Lukeš, Michal Svojanovský či další z talentovaných guardů pardubického mládežnického programu. 

Basketbalistům Nymburku pomůže trojice posil

Samotný zkušený basketbalista věří, že právě probíhající přestavba Pardubic bude úspěšná: "Snad dokážeme vybudovat silný celek a všichni najdeme společnou frekvenci. Vážím si důvěry do mě vložené a moc se těším na pardubické fanoušky a jejich dechberoucí energii v hale," vzkázal na tribuny.

V předešlém ročníku 2023/2024 proměnil Šiška 64 tříbodových pokusů z celkových 233, díky čemuž měl osmadvacetiprocentní úspěšnost.

Průměrně strávil na palubkovách 28 minut za zápas s bilancí 12, 1 bodu, 4,9 asistencí a 3,4 doskoku na utkání.

další zajímavé články