neděle, 08. 09. 2024
Basketbalistům Nymburku pomůže trojice posil

Basketbalistům Nymburku pomůže trojice posil

Basketbalisté Nymburku mohou pro nový ročník počítat se třemi novými jmény. Středočechy kromě navrátilce Matěje Svobody posílí také dvojice Američanů.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 15. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Basketball Nymburk

Matěj Svoboda přichází do Nymburku z Děčína. Český reprezentant a čtvrtý nejlepší střelec uplynulého ročníku Kooperativa NBL se do kádru úřadujícího českého šampiona vrátí po sedmi letech.

Pogačar si ve druhé pyrenejské etapě najel solidní náskok na Vingegaarda

Kouč Tabellini bude moci v novém ročníku spoléhat také na amerického pivota Christiana Bishopa. Čtyřiadvacetiletý Američan naposledy působil na Kypru, kde oblékal dres AEK Larnaka. Bishop podepsal smlouvu na jeden rok, jeho úkolem bude nahradit odcházejícího Sukhmaila Mathona.

Thomase Bella by měla pro změnu nahradit druhá letní akvizice Američan JT Shumate. Ten se naposledy objevoval v barvách rumunského Voluntari, se kterým získal 3. místo v tamní soutěži. V mezinárodní ENBL obsadil rumunský klub dokonce stříbrnou pozici.

Zůstává Bohatčík

Vedení navíc prodloužilo smlouvu s křídelníkem Jaromírem Bohatčíkem o další tři roky. Na odchodu do Pardubic je naopak Luboš Kovář. Klub opouští formou hostování také slovenské reprezentant Dávid Novák, který bude hrát za pražskou Slavii.

Nymburk v příštím ročníku nečeká nic lehkého. Tedy alespoň na evropské scéně, kde musí poprvé po devíti letech usilovat o Ligu mistrů projitím přes kvalifikaci. V ní by k jistotě účasti v Lize mistrů potřeboval zvládnout vyhrát 2 zápasy.

další zajímavé články