neděle, 08. 09. 2024
Žabiny budou znovu účinkovat v Eurolize. Nově jim pomůže i další česká reprezentantka

Žabiny budou znovu účinkovat v Eurolize. Nově jim pomůže i další česká reprezentantka

Stříbrný celek loňského ročníku Ženské basketbalové ligy Žabiny Brno se v nadcházející sezoně představí po dlouhých devíti letech v Eurolize, kde jim nově pomůže také reprezentační rozehrávačka Kateřina Zeithammerová.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 25. 07. 2024
  • , zdroj fotky: bkzabiny.cz

Spojení Žabiny Brno a Euroliga fungovalo dlouhých 19 let. V roce 2006 se brněnskému celku dokonce podařilo pod vedením legendárního kouče Jana Bobrovského prestižní evropskou soutěž vyhrát. Od roku 2015 se však Žabiny přestaly v Eurolize objevovat.

Comeback do Euroligy

Pro novou sezonu tak v Brně chystají velký comeback. Rozhodli se totiž po devíti letech v této soutěži znovu účinkovat. Nejprve však budou muset projít předkolem, kde na ně čeká maďarský tým TARR KSC Szekszard. První duel se odehraje 18. září v Brně, odveta v Maďarsku proběhne o týden později.

Žabinám se loni povedl v domácí lize husarský kousek. Ve finálové sérii totiž zdolaly USK Praha, čímž ukončily jeho dlouhou sérii neporazitelnosti. Ta trvala neuvěřitelných 11 let. Nakonec však USK zvládlo celé finále dotáhnout do vítězného konce.

POHLED: NY Knicks do toho jdou naplno

Do nadcházejícího ročníku Brno vstoupí s minimálně jednou novou akvizicí. Tou je reprezentační rozehrávačka Kateřina Zeithammerová, která na této pozici doplní svoji spoluhráčku z národního týmu Elišku Hamzovou.

Zeithammerovou přilákaly poháry

Dvacetiletá hráčka se na jih Moravy přesouvá z Hradce Králové, kde patřila ke klíčovým hráčkám týmu. Zeithammerovou do Brna přilákala mimo jiné vidina evropských pohárů. Na Rosničce pak evidují i pohyb v kádru opačným směrem.

A jde o velmi bolestný odchod. Do polské Gdyně totiž míří kapitánka Natálie Stoupalová. Rovněž členka reprezentačního kádru se s Brnem loučí po osmi sezonách v místním A-týmu. Šestadvacetiletá hráčka se tak vydává na svou první zahraniční misi.

další zajímavé články