neděle, 08. 09. 2024
POHLED: NY Knicks do toho jdou naplno

POHLED: NY Knicks do toho jdou naplno

Smlouva trenéra Toma Thibodeaua nebyla jedinou věcí, kterou New York Knicks ve středu prodloužili. Dohodou o smlouvě, která Thibodeaua udrží v New Yorku až do sezony 2027/28, si Knicks totiž zároveň prodloužili mistrovské okno.


  • autor: David Hebi
  • , vydáno: 25. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Thibodeau, dvojnásobný trenér roku NBA, dosáhl během prvních čtyř sezon v roli hlavního kouče Knicks bilance 175-143 a v posledních dvou sezonách dovedl klub k bilanci v play off 13-11 a účasti v semifinále Východní konference.

V ročníku 2023/24 vyhráli Knicks podruhé od sezóny 2000/01 50 zápasů. Po silné sezóně následovalo pravděpodobně ještě lepší play off a léto.

New York získal v rámci bombastické výměny s Brooklynem útočníka Mikala Bridgese do dvojice s bývalými spoluhráči z Villanovy Jalenem Brunsonem, Joshem Hartem a Donte DiVincenzem.

Tým také znovu podepsal pětiletou smlouvu na 212,5 milionu dolarů s OG Anunobym a s Brunsonem čtyřletou smlouvu na 156 milionů dolarů, což je o 113 milionů dolarů méně než smlouva, na kterou měl nárok příští rok.

V minulé sezoně Brunson v průměru zaznamenal 28,7 bodu a 6,7 asistence na zápas. V hlasování o MVP skončil na pátém místě a ve 13 zápasech ve vyřazovacích bojích měl průměr 32,4 bodu.

Jak poznamenal Adrian Wojnarowski z ESPN, Knicks byli jedním ze čtyř týmů, které skončily v první desítce v lize v útočné a obranné efektivitě, a připojili se tak k Thunder, Nuggets a šampionům NBA Celtics.

Thibodeau vstupoval do poslední sezony pětileté smlouvy, kterou podepsal v červenci 2020. Tehdy byl široce kritizován, včetně časopisu The Ringer, který napsal: „Z najmutí Toma Thibodeaua ze strany Knicks není žádná radost, prostě nic“.

Mnohem větší radost je z prodloužení jeho smlouvy. Knicks díky němu pokračují v dobrých časech a měli by zůstat uchazečem o titul i v příštích čtyřech sezonách.

další zajímavé články