neděle, 08. 09. 2024
Vítkovice odstartovaly poslední fázi přípravy. Jejich kabinou se prohnal průvan

Vítkovice odstartovaly poslední fázi přípravy. Jejich kabinou se prohnal průvan

Závěrečnou část přípravy na nový ročník odstartovaly také Vítkovice. Jejich kádr čítá rozsáhlé změny.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 24. 07. 2024
  • , zdroj fotky: hc-vitkovice.cz

Svěřenci trenéra Davida Bruka se v pondělí sešli k závěrečné fázi přípravy. Až ve čtvrtek se však hráči dostanou poprvé na led. Soupiska Ostravanů se po loňském slabším ročníku přes léto výrazně obměnila.

Liberec se připravuje na nový ročník, Pešán už začleňuje posily

Loni Vítkovice vypadly již v osmifinále, kde jim stopku vystavil Hradec Králové. Základní část dokončily až na devátém místě, a tak bylo nutné tým trochu okysličit. Změna přišla i na střídačce, které bude nově šéfovat bývalý útočník David Bruk.

Klub opustila spousta hráčů, jako například brankář Matěj Machovský, obránci Mário Grman s Williem Raskobem či forvardi Dominik Lakatoš, Petrové Fridrich a Chlán nebo jejich skorojmenovec Peter Krieger.

Další příchody? Jeden nikdy neví...

Novými akvizicemi jsou naopak Lukáš Pařík, Patrik Demel, Jan Košťálek, Jan Hladonik, Jindřich Abdul, Chad Yetman či Anthony Nellis. Vítkovice se prozatím nechystají k dalšímu rozšiřování kádru, i když jak uvedl David Bruk, jeden nikdy neví.

„Aktuálně se s kolegy bavíme o tom, že tým, jak je v tuto chvíli postavený, je kompletní. Ale je samozřejmé, že klub, jakým jsou Vítkovice, mapuje hráčský trh neustále,“ prohlásil. Před Brukem je tak nyní jednoznačný cíl, dostat Ostravany na vyšší příčky.

Nové akvizice si bude moci Bruk vyzkoušet v osmi přípravných duelech. První tři z nich odehrají Vítkovice na turnaji ve Švýcarsku, zbývajících pět se pak uskuteční v Česku a na Slovensku. Novou sezonu pak Vítkovice zahájí 18. září domácím zápasem s Plzní.

další zajímavé články