pátek, 18. 10. 2024
Liberec se připravuje na nový ročník, Pešán už začleňuje posily

Liberec se připravuje na nový ročník, Pešán už začleňuje posily

Hokejisté Liberce se vrátili zpět do práce. Po třech týdnech volna se svěřenci kouče Filipa Pešána sešli k zahájení závěrečné fáze letní přípravy.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 24. 07. 2024
  • , zdroj fotky: hcbilitygri.cz

Jak už naznačuje příchod některých posil, pod Ještědem budou mít i letos vysoké ambice. Na ledě mohl Pešán sledovat téměř všechny hráče svého kádru, včetně některých nových akvizic. Tou asi nejvýraznější je obránce Radim Šimek.

Šimek, Kváča, Musil,...Liberec skládá zajímavý kádr

Šimek se do Liberce vrací po sedmi letech strávených v zámoří. Podařilo se mu nakouknout do prvního týmu San Jose Sharks, kde nastupoval pravidelně od ročníku 2018/2019 až do loňské sezony. V té už působil převážně na farmě, a tak se rozhodl pro návrat do vlasti.

K týmu už se připojil také Martin Ryšavý, jenž je zatím nejčerstvější posilou. Další stará známá tvář přichází do brankoviště. Petr Kváča se po jednoleté anabázi ve Švédsku vrací k Bílím Tygrům, na ledě však zatím ze zdravotních důvodů chyběl.

Sparta si z Irska veze pohodlný náskok

Netrénoval ani další novic na soupisce Liberce Christian Thomas. Kanadský forvard se podle dohody připojí k mužstvu až od 1. srpna. Dvaatřicetiletý zkušený útočník hrál naposledy ICE Hockey Ligu za Bolzanu. Pod Ještědem budou v příští sezoně nastupovat také obránce Michael Krutil a útočník Adam Musil.

Klub naopak opustil Jakub Rychlovský, jenž si plácl s Detroitem, kde jako nedraftovaný volný hráč podepsal dvouletou nováčkovskou smlouvu. Právě Rychlovský byl loni s šestadvaceti zásahy nejlepším kanonýrem Bílích Tygrů, a tak jeho odchod znamená velkou ztrátu.

Návrat Radana Lence?

S Libercem se zatím připravuje také útočník švédského HV71, jenž se brzy přesune na sever Evropy. Pokud by se však sezona nevyvíjela podle jeho představ, mohl by se stát dalším mužem v Pešánově nabitém kádru.

Severočeši začali s přípravou už v květnu. Po trénincích na ledě i na suchu se zaměřili v červnu pouze na suchou přípravu, po které hráči dostali třítýdenní volno. „Léto jsme si trochu zpestřili měsícem na ledě, ale myslím, že kluci se i po té dovolené těšili do kabiny. Máme tady spoustu mladých kluků, takže ta energie je z týmu cítit. A cítil jsem jí opravdu hodně," uvedl Pešán.

další zajímavé články