pátek, 18. 10. 2024
Sparta si z Irska veze pohodlný náskok

Sparta si z Irska veze pohodlný náskok

Fotbalisté pražské Sparty splnili ve 2. předkole Ligy mistrů povinnost a přivezli si z Dublinu na Letnou komfortní náskok 0:2.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 24. 07. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Shamrock Rovers - Sparta Praha 0:2 (0:1)

Sparta začala letošní pohárovou Evropou vítězně. Ačkoliv její hra byla mnohdy nepřesná, po opatrném úvodu začala postupně přebírat iniciativu a svého soupeře zavřela na vlastní polovině. Ještě předtím však mohla sama inkasovat.

Obrovskou minelu v rozehrávce totiž vyrobil brankář Vindahl, jehož zaváhání však napravila nová akvizice Pražanů Mathias Ross. Dánský stoper pohotovým skluzem zamezil domácím hráčům dopravit míč do odkryté klece.

Co se nepodařilo využít domácím, to plně zužitkovali hosté. Chybu v rozehrávce vystihla další letošní sparťanská posila Imanol García, jenže španělský krajní obránce tváří v tvář domácímu brankáři ještě selhal. Domácím se však nepodařilo dostat míč z vlastního vápna, kde ho pod břevno poslal pohotový Birmančevič – 0:1.

Konečně! Guardiola se vyjádřil ohledně pozice trenéra Anglie

První půle příliš pěkný fotbal nenabídla, Spartu tak alespoň mohl těšit nadějný dílčí výsledek. Po změně stran pak měla ještě více ze hry, finální fáze však stále vázla. Hru pak oživilo střídání, zejména příchod Lukáše Haraslína prospěl některým z hráčů včetně Jana Kuchty.

Právě Haraslín Kuchtu vysunul pasem za obranu, český reprezentant pak přesně nacentroval na zadní tyč na nabíhajícího Tomáše Wiesnera, na jehož hlavičku si domácí gólman sice sáhl, i tak se ale zatřepotala v síti – 0:2.

Shamrock si v závěru dokázal také vypracovat sérii několika příležitostí, tentokrát se však blýskl Peter Vindahl. Ten za svá záda nepustil ani jeden míč, a tak Sparta bude v domácím prostředí hájit dvoubrankový náskok.

Góly: 38. Birmančevič, 65. Wiesner

další zajímavé články