pondělí, 16. 09. 2024
Sparťanky vyhrály první přípravný zápas. V Tlučné porazily Plzeň 3:0

Sparťanky vyhrály první přípravný zápas. V Tlučné porazily Plzeň 3:0

První přípravný zápas se ženskému A-týmu vydařil. Hráčky Sparty nastoupily v Tlučné nedaleko Plzně proti Viktorce, které nastřílely tři branky. Nově se ve sparťanském dresu představily i dvě posily, Victorie Kaláberová a Antonie Stárová. 


  • autor: Klára Krčilová
  • , vydáno: 23. 07. 2024
  • , zdroj fotky: AC Sparta Praha

Jako kapitánka nastoupila do zápasu Dominika Huvarová, pro kterou to byl debut ve sparťanských barvách. Hráčky pražské Sparty vstoupily do zápasu velmi rychle a ihned vytvořily na protihráčky tlak. Zajímavou příležitost si vytvořila Sára Kerešová, její střela však mířila nad plzeňskou branku. 

Posila z francouzského Guingamp. Stárová se vrací do Sparty

Sparta se snažila prosadit hned z několika šancí, brankářka Viktorie se však zdála nepřemožitelná. V 36. minutě nahradila Dědinová Stárovou. Ihned po střídání pálila z dálky na branku, její pokus skončil na břevně. Po špatné přihrávce se dostala do režie Plzeň, když přešla do samostatného úniku na bránu. Branku Kožurikové musela ochránit Aneta Dědinová. Střelu plzeňské útočnice odklidila na brankové čáře.  

Do druhé poloviny zápasu nastoupil pražský tým v obměněné sestavě. V 57. minutě Khýrová nacentrovala míč na Poláškovou, která po zpracování na hranici vápna vstřelila branku. Gól však nemohl platit kvůli odpískanému ofsajdu.  

Slávistky zahájily přípravu na novou sezonu vítězstvím. Na domácím stadionu porazily polský tým

Fotbalistky Sparty šly do vedení v 80. minutě zápasu po střele Victorie Kaláberové. V samotném závěru zápasu Sparta prosadila ještě dvakrát. Střelu Černé tečovala Straková do branky a o chvíli později se ve vápně skvěle zorientovala Aneta Polášková. Sparta Praha porazila plzeňskou Viktorku v konečném stavu 3:0. 

 

další zajímavé články