čtvrtek, 19. 09. 2024
Slávistky zahájily přípravu na novou sezonu vítězstvím. Na domácím stadionu porazily polský tým

Slávistky zahájily přípravu na novou sezonu vítězstvím. Na domácím stadionu porazily polský tým

Ženy Slavie Praha zahájily přípravu na novou sezonu úspěšně. Na domácím hřišti v Horních Měcholupech porazily polský Śląsk Wrocław. O vítězný gól se postarala v závěru utkání nejlepší střelkyně z minulého ročníku Marjolen Nekesa. 


  • autor: Klára Krčilová
  • , vydáno: 21. 07. 2024
  • , zdroj fotky: SK Slavia Praha

Slávistky nastoupily do zápasu v oslabené sestavě. Diana Bartovičová, Kristína Košíková a Martina Šurnovská dostaly po reprezentačních povinnostech zasloužené volno. Kvůli zraněnému kotníku chyběla i Gabriela Šlajsová, která bude mimo hru několik týdnů na následky zranění z reprezentačního zápasu. V červenobílých barvách se fanouškům poprvé na hřišti představila Klára Cvrčková, Michaela Ferencová, Nadja Stanović, Barbora Polcarová a také nová brankářka Vanesa Jílková.  

Posila z francouzského Guingamp. Stárová se vrací do Sparty

Jako kapitánka týmu nastoupila do zápasu Barbora Polcarová. “Byl to první zápas v novém složení, a ještě po reprezentační pauze. Jsem ráda, že jsme do druhého poločasu dokázaly přenést věci, které jsme si řekly o poločase v kabině, a premiéra byla nakonec vítězná. Se zápisným počítám, holky už říkaly, že to bude drahé, za pásku asi ještě dvakrát tolik, ale přesnou částku se teprve dozvím,” uvedla po zápase novinářům Barbora Polcarová.  

Fotbalistky Slávie čeká i druhé přípravné utkání na domácím stadionu v Horních Měcholupech dne 24. července od 14 hodin. Slávistky čeká slovenský MFK Rožumberok. 

První kolo, dva vyloučení. Pak jsme to jen dohrávali, řekl smířeně trenér

 

další zajímavé články