sobota, 21. 09. 2024
Posila z francouzského Guingamp. Stárová se vrací do Sparty

Posila z francouzského Guingamp. Stárová se vrací do Sparty

Fotbalistka Antonie Stárová se vrací do pražské Sparty. Stárová se vrací po ročním působení v zahraničí, aby ukázala, jaké zkušenosti ve Francii získala. Česká fotbalistka odehrála jednu sezonu ve francouzském En Avant Guingamb sídlící v regionu v Bretani. 


  • autor: Klára Krčilová
  • , vydáno: 21. 07. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Do Sparty nastoupila Antonie již ve svých 14 letech v roce 2013. Již v sezoně 2017/18 si dokázala vybojovat místo v A-týmu. Ve stejném roce pak slavila své první trofeje, poté co Sparta slavila double.  

Lukaku si zřejmě našel nový klub. Zůstane v Itálii, obnoví spolupráci z milánského Interu

V roce 2018 odletěla Antonie do USA na studium, kde si zahrála univerzitní ligu. Nasbírala tak cenné zkušenosti za “velkou louží” a po návratu do Česka měla namířeno nikam jinam než do Sparty. Po sezoně 2022/23 sparťanská záložnice opět měnila své působiště. Dostala nabídku od francouzského Guingamp, kde odehrála 22 zápasů a nyní se ze západu Francie vrací do domovské Sparty, jak uvádí web AC Sparta Praha.  

Stárovou posilování sparťanských řad nekončí. Do Sparty přichází i slovenská reprezentantka Victoria Kaláberová. Kaláberová přichází ze sousedního Slovanu Bratislava, se kterým dvakrát vyhrála slovenskou nejvyšší soutěž. V sezoně 2020/21 oblékala dres španělského Real Oviedo, odkud putovala do Arisu Limassol.  

To by byla posila! United lákají hvězdu Eura

Hra slovenské fotbalistky zaujala skauty z UMF Afturelding, týmu nejvyšší islandské soutěže, kde Victoria strávila jeden rok, poté se stěhovala zpátky na Kypr. Po sezoně v Lakatamia FC se slovenské fotbalistce ozvalo řecké OFI, kde Victoria nastřílela 5 branek. Nyní bude Victoria Kaláberová oblékat barvy pražské Sparty.  

 

další zajímavé články