sobota, 21. 09. 2024
Lukaku si zřejmě našel nový klub. Zůstane v Itálii, obnoví spolupráci z milánského Interu

Lukaku si zřejmě našel nový klub. Zůstane v Itálii, obnoví spolupráci z milánského Interu

Belgický útočník a jeden z největších smolařů letošního mistrovství Evropy Romelu Lukaku si s největší pravděpodobností našel nový klub. Bývalý kanonýr Interu Milán či AS Řím by měl setrvat na Apeninském poloostrově a obnovit spolupráci s Antoniem Contem, který jej vedl právě v Nerazzurri.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 20. 07. 2024
  • , zdroj fotky: AS Roma

Jednatřicetiletý útočník vstřelil na evropském šampionátu tři branky, ani jedna mu ale po zásahu videa uznána nebyla. S Belgií se tak ze žádného úspěchu neradoval, po konci reprezentace v osmifinále navíc přišlo na řadu řešení jeho budoucnosti.

Po hostování u římských Vlků se Lukaku vrátil zpět do Londýna, kde s ním ale vedení Chelsea nepočítá. Od prvotních chvil jednalo o jeho definitivním prodeji a nyní se zdá, že konečně bude úspěšné.

Lukaku navíc bude spokojen, jelikož zůstane v italské Serii A. Podle TNT Sports by se měl někdejší hráč Evertonu či Anderlechtu přesunout do Neapole za Antoniem Contem, který jej vedl již v Interu Milán a se kterým ovládl italskou nejvyšší soutěž.

Pomalu nám ujíždí vlak a jestli si to rychle neuvědomíme, odjede nám nadobro, říká Poborský o české reprezentaci

Pod vedením Conteho odehrál Lukaku v dresu Nerazzurri 72 ligových duelů a vstřelil v nich pozoruhodných 47 branek. Spolupráce mezi těmito dvěma muži byla údajně vynikající, což potvrdil i belgický novinář Kristof Terreur.

"Romelu Lukaku se do Conteho přímo zamiloval. Oba to jsou fotbaloví šílenci a Conte z něj dostal to nejlepší," vysvětloval v interview pro BBC.

Dohoda mezi Chelsea a Neapolí ale nabízí i jednu obtíž. A tou je přestupová částka. Celek ze Stamford Bridge požaduje 35 milionů eur plus případné bonusy, to Partenopei by rádi Belgičana za částku o 10 milionů eur nižší.

další zajímavé články