pátek, 20. 09. 2024
Pomalu nám ujíždí vlak a jestli si to rychle neuvědomíme, odjede nám nadobro, říká Poborský o české reprezentaci

Pomalu nám ujíždí vlak a jestli si to rychle neuvědomíme, odjede nám nadobro, říká Poborský o české reprezentaci

Podle vicemistra Evropy z roku 1996 a držitele bronzu z ME 2004 Karla Poborského ovládl letošní kontinentální šampionát tým, který má vše.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 18. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Současné Španělsko dle jeho slov disponuje technickými dovednostmi, nechybí mu taktický ani týmový výkon a je to tým, který hrál na turnaji od prvního do posledního utkání nejlepší fotbal.

"Viděli jsme, že na věku nezáleží, ať je hráči 38 nebo 16, ale má kvalitu, tak je radost na ně koukat," napsal na síti X dvaapadesátiletý internacionál se 118 mezinárodními starty.

Konec Garetha Southgata na lavičce Anglie. Kdo jsou nejžhavější adepti na pozici šéfa lavičky Albionu?

Nejvíce ho překvapily výběry Rakouska či Slovenska, do kterých by to dříve neřekl. "Jsou schopné se technicky i takticky vyrovnat nejlepším, hrát atraktivní fotbal a být konkurenceschopní," chválil naše sousedy.

České reprezentaci, jež skončila ve své skupině poslední a jako jediná z ní nešla do vyřazovacích bojů, podle něj nedávný šampionát nastavil zrcadlo.

"Pomalu nám ujíždí vlak a jestli si rychle neuvědomíme, že pravda českého fotbalu leží na hřišti, tak nám ten vlak odjede nadobro," nebral si servítky někdejší křídelník Manchesteru United, Benfiky Lisabon i Lazia Řím. 

Koubkova éra končí a Dynamo po třech letech mění majitele. Kdo přebírá vládu na Střeleckém ostrově?

"Jestli se chceme kvalifikovat na mistrovství světa, musíme se vrátit k základům na hřiště a začít makat," doplnil Jiskrou Třeboň vychovaný "Steve", jenž si v tuzemských podmínkách zahrál i za Dynamo České Budějovice, Viktorii Žižkov i obě slavná pražská "S".

Jedno pozitivum ale přeci jen našel, a sice věrné příznivce, kteří vážili cestu do Lipska, respektive Hamburku. "Jediní, kdo v českém dresu vyhráli, byli fanoušci. Ti, kteří přijeli na turnaj, byli skvělí a tým podporovali až do úplného konce a zasloužili by si medaili," uzavřel držitel šesti klubových trofejí.

další zajímavé články