pátek, 20. 09. 2024
Konec Garetha Southgata na lavičce Anglie. Kdo jsou nejžhavější adepti na pozici šéfa lavičky Albionu?

Konec Garetha Southgata na lavičce Anglie. Kdo jsou nejžhavější adepti na pozici šéfa lavičky Albionu?

Třiapadesátiletý kouč Gareth Southgate oznámil v úterý svoji rezignaci na pozici trenéra fotbalového národního týmu Anglie. O tom, kdo ho nahradí, už se vyrojila řada spekulací. Tady jsou nejžhavější kandidáti.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 17. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Budoucí lodivod to na lavičce Albionu nebude mít lehké. Ačkoliv Southgate v zemi schytával tvrdou kritiku zejména za herní projev svých svěřenců, dosáhl s Anglií nejlepší výsledky od roku 1966.

Konec dalšího velikána. Vale dal reprezentaci také Di María

Právě tehdy se Angličanům podařilo poprvé a zatím naposledy vyhrát velký turnaj, a to mistrovství světa. Na kontinentálním šampionátu se triumfu ani po 17. ročníku nedočkali, byť byli znovu velmi blízko. Kdo se tedy pokusí překonat Southgatův počin, a doveze na Britské ostrovy konečně nejcennější kov?

Graham Potter

Asi nejžhavější kandidát na uvolněné místo je podle sázkových kanceláří Graham Potter. Ten stále těží ze svého působení v Brightonu, který dokázal zvednout a hrál s ním ofenzivní fotbal. V Chelsea už ale jeho angažmá tak slavné nebylo.

Eddie Howe

Dalším a ještě více z Premier league ostříleným trenérem je Eddie Howe, jenž momentálně vládne lavičce Newcastlu. Otázkou je, jak by zvládal pozici ligového i reprezentačního trenéra. Jeho pozice u Strak však také není neotřesitelná, a těžko si představit, že by nabídku od asociace odmítl.

Pep Guardiola

Manažer Manchesteru City si v Anglii, stejně jako jinde ve světě, získal velký kredit. Z Citizens udělal mašinu na vítězství, ke kterému by mohl pomoci také Anglii. Jedná se však spíš o trenéra, který upřednostňuje každodenní kontakt s hráči. Guardiola má navíc v City ještě platnou smlouvu na jeden rok.

Dalšími adepty na tento post jsou pak Jürgen Klopp, Sarina Wiegmanová a Mauricio Pochettino. Kdo se dočká zodpovědného angažmá se tak bude rozhodovat v příštích dnech. Dočká se Albion pod novým vedením vytouženého zlata?

další zajímavé články