pátek, 20. 09. 2024
Konec dalšího velikána. Vale dal reprezentaci také Di María

Konec dalšího velikána. Vale dal reprezentaci také Di María

Dalším hráčem, který po velkém turnaji ukončil reprezentační kariéru, je Argentinec Ángel Di María. Ten se s národním týmem rozloučil velkolepě.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 15. 07. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Jeho Argentina totiž zvládla finálový duel turnaje Copa América a vyhrála 1:0 nad Kolumbií. Šestatřicetiletý křídelník tak se svou zemí dokázal obhájit titul z tohoto turnaje, mezi kterými ještě Argentina triumfovala na Mistrovství světa 2022 v Kataru.

Mohutné ovace. Legendu nahradil další veterán

Di María patřil s Lionelem Messim k nepostradatelným členům výběru trenéra Lionela Scaloniho. Nyní se argentinský lodivod bude muset poohlédnout minimálně po náhradě za Di Maríu. Tomu se dostalo ve 117. minutě mohutných ovací, když ho Scaloni vystřídal za dalšího veterána Otamendiho.

Hvězdný Di María se do historie argentinského fotbalu zapsal nesmazatelným písmem. V roce 2008 totiž gólem rozhodl finále olympijských her, následně vstřelil rozdílovou branku i ve finále Copa América v roce 2021, a naposledy ve finále sestřelil také Francii na již zmíněném světovém šampionátu v Kataru.

Messi s Argentinou obhájil titul na Copa America. Třetí skončila Uruguay

Po dlouhých šestnácti letech v reprezentačním výběru se ale rozhodl již dále nepokračovat. Bývalý hráč Realu Madrid, Manchesteru United, PSG či Juventusu Turín se tak bude moci soustředit na své klubové angažmá v Benfice Lisabon, do níž se loni vrátil.

Argentina bude po jeho odchodu stále disponovat kvalitní silou směrem dopředu. V dobrém světle se na turnaji ukázal také útočníci Julian Alvárez a Lautaro Martínez, jenž finálové klání s Kolumbií rozhodl.

další zajímavé články