pátek, 18. 10. 2024
Porter v Řecku hrát nebude. Důvodem je jeho sázkařská minulost

Porter v Řecku hrát nebude. Důvodem je jeho sázkařská minulost

Basketbalista Jontay Porter má smůlu. Po provalení jeho sázkařské aféry, za kterou dostal doživotní zákaz hrát NBA, nebude moci působit ani v Řecku.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 17. 07. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Jak si zničit kariéru předvedl čtyřiadvacetiletý Američan Jontay Porter. Bývalý hráč Toronta byl v dubnu potrestán za to, že vynášel z klubu informace sázkařům a opakovaně sázel na utkání svého celku. Opakovaně dokonce vsadil na jeho porážky. V některých duelech se dokonce úmyslně vyhýbal hře.

A tak mu v NBA na základě této kauzy vystavili doživotní zákaz působení v nejlepší světové basketbalové lize. K tomu všemu mu dokonce hrozí až čtyřleté odnětí svobody. Ačkoliv Porter zaplatil kauci 250 tisíc dolarů a je nyní vyšetřován na svobodě, byl hráči odevzdán pas.

Hvězda Dallasu utrpěla zranění během individuální přípravy

Očekával tak, že by mohl po propuštění působit alespoň v Řecku. Tomu však brání právě fakt, že má v současnosti odebrán pas a nemůže vycestovat. Vzhledem k tomu, že státní zastupitelství proti jeho přesunu do Evropy nemělo výhrady, žádost hrát za řecký klub Promitheas Patras zamítl federální soud, o čemž informoval server New York Times.

Musí si tak počkat na soud, který proběhne 18. prosince. Porter si NBA zahrál za Memphis Grizzlies a Toronto Raptors. Obrovitý 208 cm vysoký americký křídelník naskočil v ročník 2023/2024 do pětadvaceti utkání, a odehrál průměrně něco málo přes 14 minut za zápas.

další zajímavé články