neděle, 08. 09. 2024
Hvězda Dallasu utrpěla zranění během individuální přípravy

Hvězda Dallasu utrpěla zranění během individuální přípravy

Basketbalisté Dallasu v uplynulém ročníku nestačili ve finále NBA na Boston, a přibližně měsíc poté se musí vypořádat s další špatnou zprávou. Jejich hvězdný rozehrávač si totiž během individuální přípravy přivodil zranění.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 17. 07. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Dvaatřicetiletý Kyrie Irving má pořádnou smůlu. Zatímco se samostatně připravoval na nadcházející sezonu, utrpěl nepříjemné zranění. Kvůli zlomenině levé ruky musel dokonce podstoupit operaci.

Délka rekonvalescence není známá

O tom, jak dlouho bude mimo hru, zatím Mavericks mlčí. Do společných tréninkových kempů však zbývá spoustu času. Kluby hromadnou přípravu letos zahájí začátkem října, a tak má Irving dostatek prostoru na dostatečnou rekonvalescenci.

Pro bývalého hráče Clevelandu, Bostonu a Brooklynu tak jde o komplikaci. Loni totiž Irving oplýval herní formou a patřil po boku hvězdného Luky Dončiče k tahounům Mavericks, se kterými to dotáhl až do finále NBA.

Od Šišky si toho v Pardubicích neslibují málo. Typologicky bude výborně sedět do našeho herního konceptu, líčí Šotnar

Své výkony podtrhl také vynikající statistikou. Během osmapadesáti utkání, do nichž zasáhl, nasázel v průměru 25,6 bodu na jeden zápas. Úctyhodná je také jeho bilance startů v NBA, kterých má v součtu základní a vyřazovací části na kontě více než 800.

Irving loni odehrál svoji první celou sezonu v barvách Dallasu, kam přestoupil během ročníku 2022/23. Svoji kariéru zahájil v Clevelandu, kde strávil šest let. Právě Cleveland z něj v roce 2011 udělal jedničku draftu, za což se Irving odvděčil klubu v roce 2016. Na konci tohoto ročníku totiž pomohl Clevelandu k zisku titulu. Po dvouletém angažmá v Bostonu se na tři a půl roku přesunul do Brooklynu.

další zajímavé články