neděle, 08. 09. 2024
Neporažená Szabová překvapila. Do titulové řeže se totiž nehrne a spíš jí vyhovuje zápasit třikrát ročně v kratších soubojích

Neporažená Szabová překvapila. Do titulové řeže se totiž nehrne a spíš jí vyhovuje zápasit třikrát ročně v kratších soubojích

Ať už jí říkáte Queen Bee, nebo Silent Killer, jedno jí neodpářete. V profesionálním světě MMA je stále neporažená a její dosavadní osobní konto zdobí sedm triumfů.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 17. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Oktagon MMA

Řeč je samozřejmě o šestadvacetileté zápasnici Lucii Szabové, jež se zatím představila pod taktovkou Oktagonu v květnu, když porazila na "armbar" Rozu Gumiennu.

20. července v Bratislavě bude v "catchweight" do 59,5 kilo mírnou favoritkou i proti Španělce Aitaně Álvarez.

"Je velmi komplexní - silná na pletivu, umí boxovat, dělala thajský box, dokáže házet soupeřky na zem a i na zemi si udržet dobrou pozici, takže je nebezpečná ve všem," okomentovala soupeřku pro web oktagonmma.cz.

Čepo se musel omluvit z letní párty v Bratislavě: Zkoušel jsem všechno, ale pomůže mi jen úplný oddych

Sama se snaží být v trénincích efektivnější, počkat si na správný moment i vhodnou techniku a šetřit energií. Psychické nastavení tak má jiné než dříve.

Vyvíjí se však i konkurence. "Je třeba si na ni dávat pozor, určitě bude i dobře kondičně připravená, takže si musím rozložit síly. Bude to výzva i v té nižší váze, malé holky jsou i rychlé, nesmím nic podcenit," přidala.

Pokud jde o plány po tomto zápase, který se v jejím rodné zemi odehraje 20. července, v případě další výhry by ráda šla o titul.

"Nechci se tomu bránit, ani nikam nepospíchám. Když máš titul, musíš chodit jen pětikolové zápasy a to není žádná sranda. Na jednu stranu mi i tak vyhovuje zápasit třikrát ročně v kratších zápasech. Nevím, jestli bych tak často zvládla i titulové duely," zapochybovala sama Szabová.

další zajímavé články