pátek, 18. 10. 2024
Rekord z Atlanty překonán. Pořadatelé olympijských her v Paříži prodali rekordní počet vstupenek

Rekord z Atlanty překonán. Pořadatelé olympijských her v Paříži prodali rekordní počet vstupenek

Blíží se jedna z největších akcí letošního roku. Po hokejovém Mistrovství světa a fotbalovém EURU si přijdou na své příznivci letních sportů. Již od 26. července 2024 odstartují Letní olympijské hry v Paříži. Reprezentovat svoji zemi na olympijských hrách je snem téměř každého sportovce.  


  • autor: Klára Krčilová
  • , vydáno: 14. 07. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

První rekord padl již před zahájením her. Šéf organizačního výboru Tony Estanguet uvedl agentuře AFP, že fanoušci rozebrali 8,6 milionu lístků na olympiádu a milion vstupenek na následující paralympijské hry. Byl tak překonán dosavadní rekord z olympiády v Atlantě z roku 1996, kde se prodalo 8,3 milionu vstupenek. “Jsme hrdí na to, že jsme již překonali rekord, ale stále můžeme ještě stoupat,” řekl Estanguet agentuře AFP. 

OH Paříž 2024: Na Tahiti za jednou z nejznámějších vln Teahupo'o, jenž rozhodne o surfařském šampionovi

Český olympijský výbor uvádí, že o medaile se bude bojovat ve 32 sportech, v 329 disciplínách. Na programu je celkem 22 smíšených soutěží a v 28 sportech je rovné zastoupení mužů a žen. Paříž bude olympijské hry hostit již potřetí, naváže tak na olympiády z roku 1900 a 1924. Do francouzské metropole se tedy olympijské hry vrací po 100 letech. Pořadatelé olympijských her přicházejí s novinkou, poprvé se bude zahajovací ceremoniál konat přímo na olympijském stadionu.  

OH Paříž 2024: Symbolické místo kultury a sportu v Paříži bude hostit basketbal či sportovní gymnastiku

Českou republiku bude na letních olympijských hrách reprezentovat přesně 113 sportovců, tedy o dva méně než na předchozí olympiádě v Tokiu. Tuto informaci poskytl Český olympijský tým. Pod pěti kruhy bude startovat třicet českých atletů, jedenáct zástupců kanoistiky, devět sportovních střelců, osm tenistů, sedm cyklistů a šest veslařů. Plavecké sporty a šerm mají po pěti reprezentantech. Bedminton, moderní pětiboj a plážový volejbal po čtyřech a v jachtingu a judu se představí tři čeští reprezentanti.  

OH Paříž 2024: Která místa budou hostit golf, házenou, badminton, stolní tenis či volejbal?

 

další zajímavé články