úterý, 02. 07. 2024
OH Paříž 2024: Která místa budou hostit golf, házenou, badminton, stolní tenis či volejbal?

OH Paříž 2024: Která místa budou hostit golf, házenou, badminton, stolní tenis či volejbal?

Letní olympijské hry v Paříži se každým dnem blíží a francouzská města nabídnou celkem 41 sportovišť. 


  • autor: Ondra Peřina
  • , vydáno: 30. 06. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Obrovská porce sportovních disciplín byla rozeseta po nejrůznějších významných areálech, ale i nově vzniklých halách. Dnes se podíváme na adresy, kde bychom mohli spatřit naživo některé míčové sporty.

V kongresovém centru Paris Expo budou moci diváci navštívit Arenu Paris Sud, jedno z hlavních center letošních letních olympijských her. Na této adrese budou k vidění zápasy ve volejbale, stolním tenise, házené, ale i vzpírání.

Zajímavým objektem je také Arena Porte de la Chapelle, která byla navržena, aby splňovala všechny ekologické náležitosti. Jedná se o zbrusu nové sportovní a kulturní centrum na severu Paříže, kde se budou konat akce i po skončení her. Nás ale zajímají olympijské hry a tato aréna bude hostit sportovní klání v badmintonu a rytmické gymnastice.

Mimo Paříž stojí za zmínění určitě Stade Pierre Mauroy, multikulturní vitrína s velkolepým designem postavená v roce 2012. Chlouba města Lille bude v létě hostit některé olympijské zápasy v basketbalu a volejbalu.

Velké oblibě po celém světě se těší také Golf a hřiště vybrané pro olympijský turnaj je jedním z nejkrásnějších na světě. Na Golf National najde azyl celkem 120 hráčů a diváci budou zvědaví, jak si povedou třeba na osmnáctijamkovém hřišti Albatros.

Velká porce sportovních disciplín se neobejde bez české účasti. V badmintonu se představí pětadvacetiletý Ondřej Král, stejně starý Jan Louda, osmadvacetiletý Adam Mendrek či čtyřiadvacetiletá Tereza Švábíková, ve stolním tenise bude chtít uspět čtyřiatřicetiletá Hana Matelová.

další zajímavé články