neděle, 08. 09. 2024
Kontrakt snů! Bývalá jednička draftu podepsala v Detroitu nejlukrativnější smlouvu všech dob

Kontrakt snů! Bývalá jednička draftu podepsala v Detroitu nejlukrativnější smlouvu všech dob

Až šest miliard korun vydělá v přepočtu Cade Cunningham. Jednička draftu NBA z roku 2021 se na nejlepších podmínkách v historii klubu domluvila s Detroitem.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 11. 07. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Smlouva, o které se mohlo v Detroitu v minulosti zdát i největším legendám z basketbalové NBA. Takovou nabídku obdržel od vedení Cade Cunningham, jednička draftu nejprestižnější soutěže z roku 2021. S jejím podepsáním samozřejmě neváhal.

Dvaadvacetiletý Cunningham se tedy Detroitu upsal na pět let, během kterých má jistotu celkového příjmu 224 milionů dolarů. To je v přepočtu zhruba 5,2 miliardy korun. Talentovaný rozehrávač však v konečném zúčtování může vydělat až 269 milionů dolarů (6,3 miliardy korun).

Nymburk pouští do Pardubic reprezentanta. Herní potenciál Kováře je zcela jinde, než ukazovaly jeho poslední výkony, hlásí trenér

Cunninghamovi však zatím bude ještě dobíhat stávající čtyřletý kontrakt, a rekordní smlouva nabyde platnosti až od sezony 2025/2026. Pro zajímavost, Cunningham si přijde přibližně na šestinásobek svého současného příjmu.

Pistons byli v uplynulém ročníku nejhorším týmem NBA, na výkonech Cunninghama, jenž zatím v klubu strávil celou profesionální kariéru, se však pro příští sezony rozhodně dá stavět.

Cunningham prožil z osobního hlediska rekordní sezonu

S průměrem 22,7 bodu na zápas a 7,5 asistencí na utkání si dvaadvacetiletý mladík vylepšil své osobní maximum. Vrátil se tak ve velkém stylu po sezoně 2022/2023, kterou z důvodu únavové zlomeniny nohy z větší části vynechal.

Ke své budoucí megastar přivedl Detroit také bývalého hráče Phiadelphie Paul Reeda. Ze stejného klubu se pak po osmi sezonách vrací k Pistons jednatřicetiletý Tobias Harris. Ti by měli pomoci Detroitu odrazit se ode dna.

další zajímavé články