pondělí, 16. 09. 2024
Bishop při hře vypadá vyšší a těžší, než ve skutečnosti je. Další krok ve své kariéře je připraven udělat v Nymburku

Bishop při hře vypadá vyšší a těžší, než ve skutečnosti je. Další krok ve své kariéře je připraven udělat v Nymburku

Mistrovskému Nymburku se podařilo nahradit Sukhmaila Mathona a kádr úřadujícího basketbalového šampiona Česka posílil americký pivot Christian Bishop, jenž dorazil do tuzemského prostředí po půl roce v  klubu AEK Larnaka, se kterým dosáhl na kyperské stříbro.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 09. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Basketball Nymburk

Nymburské vedení si libuje, že získalo ve čtyřiadvacetiletém basketbalistovi prototyp moderního pivota, který si pomáhá dobrým výskokem a velkým rozpětím, s tím, že těží i ze své rychlosti a silný má být také na útočném doskoku.

V kyperském prostředí měl někdejší hráč creightonské a texaské univerzity průměr 11,7 bodů i 7,6 doskoků na zápas (to vše při vytížení 22 minut na utkání) a v české lize by mohl svá čísla ještě vylepšit.

Potoček byl vždy pro soupeře hrozbou z tříbodového oblouku. Snad rozjede svůj útočný potenciál na maximum, přeje si nový trenér Slunety

"Christian je velmi atletický, rychlý a talentovaný pivot, který při hře vypadá vyšší a těžší, než ve skutečnosti je. Má za sebou velmi úspěšnou kariéru na univerzitě, hrál za velmi dobré programy v silných konferencích. Už má i krátkou zkušenost z Evropy a je připraven udělat další krok ve své kariéře," pronesl na webu nymburk.basketball kouč Francesco Tabellini.

Basketbalisté Nymburka se v zářijovém semifinále kvalifikačního turnaje účast v Lize mistrů utkají s vítězem duelu mezi kyperským Keravnosem a kosovskou Trepcou. Pokud postoupí, ve finále narazí na nejlepší tým z trojice Kutaisi (Gruzie), Kalev (Estonsko) a Levice (Slovensko).

další zajímavé články